Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Montes λανσάρει το νέο icon κρασί, Montes Muse, στη La Place

Ο Χιλιανός οίκος εκλεκτών κρασιών Montes Wines πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Place de Bordeaux για πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιστορίας της, ένα νέο σούπερ ντελικάτο κρασί, το Montes Muse.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να «εδραιώσει τη διεθνή παρουσία της εταιρείας στο κομμάτι των super-premium κρασιών», ανακοίνωσε, με μόνο 6.000 μπουκάλια Montes Muse να διατίθενται.

Ο ιδρυτής του οινοποιείου, τεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας, Aurelio Montes B, δήλωσε ότι η Montes Wines ήταν περήφανη που το νέο της κρασί θα πουληθεί και θα διανεμηθεί μέσω του μοναδικού δικτύου, με την υποστήριξη και τη συνεργασία «μερικών από τους καλύτερους πωλητές στο Μπορντό».

Η διανομή θα επικεντρωθεί κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

«Η συμμετοχή σε αυτή την αγορά είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τα κρασιά Montes και είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι το νέο μας κρασί θα πωλείται αποκλειστικά μέσω αυτής της πλατφόρμας, σημειώνει ο Montes. «Το γεγονός ότι αυτοί οι διαπραγματευτές άνοιξαν τις πόρτες τους στα οινοποιεία της Χιλής είναι τιμή για τη χώρα μας και προνόμιο».

Έπειτα, το ίδιο το κρασί σηματοδοτεί την πεντηκοστή συγκομιδή για τον ίδιο τον Montes, ένα ορόσημο που τον είδε να ανατρέχει στις οινοποιητικές του ρίζες, και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό οινοποιείο της Χιλής στην κοιλάδα Maipo, όπου έμαθε τι σημαίνει να εργάζεσαι ως αμπελουργός και οινοποιός.

«Πέντε δεκαετίες αργότερα, ήθελα να επιστρέψω στην ίδια κοιλάδα και να φτιάξω ξανά κρασί εκεί, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία, εξήγησε.

Ονομάστηκε ως φόρο τιμής στις γυναίκες της οικογένειάς του που τον ενέπνευσαν σε όλη την καριέρα του.

«Αντλώντας έμπνευση από αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες της ζωής μου, αποφάσισα να τους φτιάξω ένα κρασί. Ένα πολύ σημαντικό κρασί. Ένα εμπνευσμένο κρασί, φτιαγμένο για γιορτή. Αυτό είναι, λοιπόν, ένα κρασί εμπνευσμένο από τις μούσες μου και προσπάθησα να δημιουργήσω την υπέρτατη κομψότητα σε συνδυασμό με λεπτή διακριτικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...