Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Montes λανσάρει το νέο icon κρασί, Montes Muse, στη La Place

Ο Χιλιανός οίκος εκλεκτών κρασιών Montes Wines πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Place de Bordeaux για πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιστορίας της, ένα νέο σούπερ ντελικάτο κρασί, το Montes Muse.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να «εδραιώσει τη διεθνή παρουσία της εταιρείας στο κομμάτι των super-premium κρασιών», ανακοίνωσε, με μόνο 6.000 μπουκάλια Montes Muse να διατίθενται.

Ο ιδρυτής του οινοποιείου, τεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας, Aurelio Montes B, δήλωσε ότι η Montes Wines ήταν περήφανη που το νέο της κρασί θα πουληθεί και θα διανεμηθεί μέσω του μοναδικού δικτύου, με την υποστήριξη και τη συνεργασία «μερικών από τους καλύτερους πωλητές στο Μπορντό».

Η διανομή θα επικεντρωθεί κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

«Η συμμετοχή σε αυτή την αγορά είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τα κρασιά Montes και είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι το νέο μας κρασί θα πωλείται αποκλειστικά μέσω αυτής της πλατφόρμας, σημειώνει ο Montes. «Το γεγονός ότι αυτοί οι διαπραγματευτές άνοιξαν τις πόρτες τους στα οινοποιεία της Χιλής είναι τιμή για τη χώρα μας και προνόμιο».

Έπειτα, το ίδιο το κρασί σηματοδοτεί την πεντηκοστή συγκομιδή για τον ίδιο τον Montes, ένα ορόσημο που τον είδε να ανατρέχει στις οινοποιητικές του ρίζες, και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό οινοποιείο της Χιλής στην κοιλάδα Maipo, όπου έμαθε τι σημαίνει να εργάζεσαι ως αμπελουργός και οινοποιός.

«Πέντε δεκαετίες αργότερα, ήθελα να επιστρέψω στην ίδια κοιλάδα και να φτιάξω ξανά κρασί εκεί, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία, εξήγησε.

Ονομάστηκε ως φόρο τιμής στις γυναίκες της οικογένειάς του που τον ενέπνευσαν σε όλη την καριέρα του.

«Αντλώντας έμπνευση από αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες της ζωής μου, αποφάσισα να τους φτιάξω ένα κρασί. Ένα πολύ σημαντικό κρασί. Ένα εμπνευσμένο κρασί, φτιαγμένο για γιορτή. Αυτό είναι, λοιπόν, ένα κρασί εμπνευσμένο από τις μούσες μου και προσπάθησα να δημιουργήσω την υπέρτατη κομψότητα σε συνδυασμό με λεπτή διακριτικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με...

REPORTS

Μία ανατρεπτική προσπάθεια που λόγω χαρακτήρα προσομοιάζει στην διαδικασία παραγωγής των garage wines βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία τριετία εντός των ορίων της...

REPORTS

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς...

REPORTS

Η αφρόκρεμα της οινικής κοινότητας αναμένεται να συγκεντρωθεί τον Ιούνιο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Masters of Wine Symposium,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.