Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Long Dai ανακοινώνει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του vintage του 2019

Σύμφωνα με τον Olivier Trégoat, τεχνικό διευθυντή των ακινήτων DBR (Lafite) εκτός Μπορντό, ο τρύγος του 2019 είναι ο τρίτος επιτυχημένος τρύγος για το οινοποιείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το 2019 ήταν ένας ζεστός και ξηρός τρύγος στην επαρχία Shandong. Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα vintage, το 2019 δείχνει τελικά ένα πλούσιο φρουτώδες άρωμα, μια πιο περίπλοκη γεύση και εξαιρετική δομή, με λεπτές, κομψές τανίνες. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες.»

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας τον Ιούνιο, ο αμπελώνας λούζονταν από ηλιοφάνεια και η ποιότητα του καρπού ήταν στη συνέχεια καλή. «Ο καιρός ήταν ξηρός το καλοκαίρι. Για να διασφαλίσουμε την ωρίμανση του καρπού, δουλέψαμε ακούραστα στην άρδευση για να εξασφαλίσουμε επαρκή υγρασία», θυμάται η Denise Cosentino, τεχνική διευθύντρια της Long Dai. «Έχουμε πραγματοποιήσει εντατική συγκομιδή, η όλη διαδικασία είναι σχετικά κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι τα σταφύλια ωριμάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η συγκομιδή για τον τρύγο 2019 ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Το κρασί είναι ένα μείγμα από 85% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc και 6% Marselan. Σύμφωνα με το οινοποιείο, έχει πολύ ισορροπημένη δομή και πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων και ευχάριστων μπαχαρικών.

Το κρασί είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και διανέμεται από την Pernod Ricard China.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...