Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Justerini & Brooks σε συνεργασία με τον οινοποιό Raúl Pérez

Ο βρετανικός έμπορος κρασιού Justerini & Brooks κυκλοφόρησε το πρώτο του κρασί συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τον Ισπανό παραγωγό κρασιού Raúl Pérez…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο έμπορος κρασιού είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας του Raúl Pérez στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2018 και η νέα κυκλοφορία είναι το αποκορύφωμα ενός τριετούς έργου, σύμφωνα με τον αγοραστή της Justerini & Brooks, Mark Dearing.

Το μοναδικό κρασί, Ultreia Saint James’s, αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό κόκκινο κρασί του Pérez, Ultreia Saint Jacques (αναφορά στο προσκύνημα του Camino de Santiago, που περνά από το Bierzo) και στην οδό St James’s του Λονδίνου, όπου εδρεύει η Justerini & Brooks.

Πιο συγκεκριμένα, παράγεται από ένα μείγμα Mencia και άλλων γηγενών ποικιλιών σταφυλιού από μερικούς από τους παλαιότερους και πιο διάσημους αμπελώνες του Bierzo, που ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους εδάφους, ηλικίες αμπέλου και υψόμετρο αμπελώνα. Το τελικό κρασί αναμειγνύει μια βάση κρασιών από το χωριό καταγωγής του Pérez, Valtuille de Abajo (68%) από δύο οικόπεδα: Cabanelas (45%), που έχει ανατολική όψη σε αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που φυτεύτηκαν το 1930, και La Vitoriana (23). %), οικόπεδο με βόρειο προσανατολισμό σε υψόμετρο 600μ σε αμμώδη και πετρώδη εδάφη, που φυτεύτηκε το 1881 σε πρωτότυπα υποκείμενα. Το υπόλοιπο 32% προέρχεται από τη λιγότερο γνωστή υποπεριοχή της Valdecañada, μια περιοχή πλούσια σε σχιστόλιθο με μερικούς από τους υψηλότερους αμπελώνες σε υψόμετρο μεταξύ 800-1000 μέτρων.

Όλα τα κρασιά ζυμώθηκαν και υπέστησαν παλαίωση για 15 μήνες σε παλιά ξύλινα βαρέλια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο Raúl είναι διάσημος για τη συνεργατική του προσέγγιση και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την αδιάλυτη, αυθεντική κοσμοθεωρία του για το κρασί και τη θέση του», δήλωσε ο αγοραστής Mark Dearing. «Το πρότζεκτ του Ultreia Saint James έχει ολοκληρωθεί τρία χρόνια και ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να φτιάξουμε ένα κρασί για το οποίο είμαστε όλοι πραγματικά περήφανοι, με έναν από τους μεγαλύτερους οινοποιούς του κόσμου».

Συμπληρωματικά, ο Raúl Pérez περιγράφει το 2020 ως «ευγενικό, ρευστό, γεμάτο vintage με δαντελωτές, πολύ εκλεκτές τανίνες το Saint James’s μπορεί να απολαύσει κανείς στη νεολαία, και φαίνεται ήδη όμορφα, αλλά προσωπικά δεν έχω φτιάξει ποτέ ένα κρασί που δεν θα παλαιώσει για τουλάχιστον ένα δεκαετία. Σε αυτή την περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι το Saint James μπορεί να πάει δύο δεκαετίες σε μπουκάλι».

Το κρασί θα είναι διαθέσιμο στο εστιατόριο Mayfair Hide και στο Edinburgh’s Duck & Waffle στο St James’s, καθώς και στα κρασιά εκτός εμπορίου στα κρασιά Hedonism (RRP: 33,68 για ένα μπουκάλι 75cl ή 71,36 £ για ένα magnum 1,5L).

«Στο Ultreia St James’s, η ισορροπία είναι τέλεια. υπάρχει τόση αγνότητα και γοητευτικά φρούτα και μπορώ ήδη να οραματιστώ να τα συνδυάσω με ένα νέο πιάτο αρνιού στο μενού γευσιγνωσίας μας από τον σεφ Ollie Dabbous», πρόσθεσε ο επικεφαλής σομελιέ του Hide, Julien Sarrasin.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...