Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πάνω από 1 εκατ. δολάρια για το Αλτσχάιμερ από Inspire Napa Valley

Η ετήσια εκδήλωση που ιδρύθηκε από την Kerrin Laz συγκεντρώνει τα κορυφαία ταλέντα και τα εμβληματικά οινοποιεία της Νάπα σε σχέση με την Ένωση Αλτσχάιμερ για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη στήριξη της φροντίδας και της έρευνας για όσους έχουν πληγεί από την ασθένεια.

Τα ποτήρια ψηλά σήκωσαν οι προσκεκλημένοι, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υπογραφής του τέταρτου ετήσιου Spring Wine Weekend, που πραγματοποιήθηκε στο Round Pond Estate στο Rutherford της Καλιφόρνια τον Μάιο του 2023. Η φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιείται για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο κάθε χρόνο για να υποστηρίξει την έρευνα για το Alzheimer.

Η μητέρα της ιδρυτή του Inspire, Kerrin Laz, διαγνώστηκε με νεότερη νόσο του Alzheimer το 2014. Αφού συνειδητοποίησε ότι πολλοί στη δική της κοινότητα Napa είχαν πληγεί παρόμοια, η Laz ίδρυσε την Inspire Napa Valley «για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της νόσου».

Είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς στη Νάπα μεταξύ των παρευρισκομένων και των ντόπιων. Όχι μόνο λόγω της οικείας συλλογής των οινοποιείων Napa υψηλού προφίλ που παρουσιάζουν τα κρασιά τους, όπως τα Screaming Eagle, BOND, Dalla Valle, Bella Oaks, Roy Estate, Venge Vineyards, Macauley, Larkin Wines, Vine Hill Ranch και Morlet.

Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκαν φέτος, ανεβάζοντας το σύνολο που συγκεντρώθηκαν από τα γεγονότα Laz’s Inspire σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι VIP, που πλήρωναν 5.000 δολάρια ανά εισιτήριο, έλαβαν δείπνο καλωσορίσματος στο λόφο Pritchard, στους χώρους του Chappellet με θέα στη λίμνη Hennessey στην Αγία Ελένη.

Συμπληρωματικά, οι εκδηλώσεις της επόμενης μέρας περιλάμβαναν ένα πρωινό σεμινάριο και απογευματινή γευσιγνωσία κρασιού με εικονίδια από τα Stag’s Leap Wine Cellars, Beaulieu Vineyard, Arrow & Branch, Lede Family Wines, Round Pond, Massican, Keplinger και Ad Vivum, μεταξύ άλλων.

Φέτος, οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν μερικές εμπνευσμένες ειδήσεις σε αυτό που είναι συνήθως μια απογοητευτική βασική ερευνητική ενημέρωση και συνεδρία Q&A. Περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με Αλτσχάιμερ και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Η Dr Maria Carrillo, η επικεφαλής επιστημονική υπεύθυνη για την Ένωση Αλτσχάιμερ, υπέθεσε ότι εκτός από δύο ήδη εγκεκριμένες θεραπείες, υπάρχει η δυνατότητα για μια τρίτη θεραπεία να εγκριθεί από τον FDA «φέτος ή στις αρχές του επόμενου».

Η Carrillo εξήγησε ότι η πρόοδος στην κατανόηση των βιολογικών δεικτών της νόσου είχε οδηγήσει τους ερευνητές να σκεφτούν συνδυαστικές θεραπείες για άτομα με Αλτσχάιμερ.

Εκτός από τα ήδη συντριπτικά στοιχεία ότι η μείωση των πλακών αμυλοειδούς που εκφυλίζουν τον εγκέφαλο θα επιβραδύνει τη νόσο, «ένας υγιεινός τρόπος ζωής, η άσκηση και η πρόσληψη αντιοξειδωτικών στα τρόφιμα και η συνολική ισορροπημένη διατροφή είναι κρίσιμα για την υγιή γήρανση και τη μείωση του κινδύνου» σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, τόνισε η Carrillo.

Στο μέλλον, «η ανίχνευση των επιπέδων αμυλοειδούς είναι κάτι που θα γίνει με αιματολογικές εξετάσεις, με τον τρόπο που ελέγχουμε τα επίπεδα χοληστερόλης μας», ανέφερε η ίδια.

«Σήμερα, ορισμένες νευρολογικές κλινικές είναι σε θέση να το προσφέρουν αυτό σε όσους παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης. Μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς να προσδιορίσουν εάν αυτά τα προβλήματα μνήμης σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ», πρόσθεσε η Carrillo.

Η θετικότητα της ενημέρωσης της έρευνας, σε συνδυασμό με ένα διάλειμμα στη βροχή στις 6 Μαΐου 2023 και την ευπρόσδεκτη ηλιοφάνεια, οδήγησαν σε μια τεράστια εκδήλωση υποστήριξης κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης δημοπρασίας.

Σε ένα τραπέζι, ο John Gallagher, ένας μανιώδης συλλέκτης, ξεκίνησε τα πράγματα με μια προσφορά 20.000 $ για 26 σπάνια magnum κόκκινα της Napa και αργότερα, ο ξάδερφός του Murphy Gallagher, στο ίδιο τραπέζι, έδωσε 25.000 $ για ένα επικό απόγευμα με τον σύμβουλο οινοποιό Thomas Rivers.

Τέλος, ο John Gallagher σημείωσε ότι τα εύσημα θα έπρεπε να μοιράζονται σε ολόκληρο το τραπέζι, καθώς: «Όλοι έχουμε στενή προσωπική σχέση με το Αλτσχάιμερ και θέλαμε ο καθένας με τον τρόπο του να υποστηρίξουμε αυτό το ειδικό γεγονός».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

REPORTS

Πρωτοστατεί στις Άδειες Φύτευσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022, η οποία έρχεται πρώτη και ως προς την υφιστάμενη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μονεμβασιά παρουσιάζει και γιορτάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της. Από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος...

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο των κρασιών, έχει εμφανιστεί μια σαγηνευτική τάση, που σαγηνεύει τους ουρανίσκους και εκπλήσσει τους λάτρεις του κρασιού. Τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά...