Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Etna DOC ετοιμάζεται για μικρό σε όγκο τρύγο, αλλά με εξαιρετική ποιότητα

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τους αμπελουργούς στο ενεργό ηφαίστειο της Σικελίας, ο διευθυντής της Etna DOC, Maurizio Lunetta επιβεβαίωσε ότι οι όγκοι συγκομιδής θα μειωθούν, αλλά η ποιότητα των σταφυλιών είναι «εξαιρετική».

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της κοινοπραξίας σημείωσε ότι η μέση πτώση των αποδόσεων σε όλη την ονομασία θα ήταν 25%, με μεγαλύτερες μειώσεις στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου και «χωρίς σημαντικές απώλειες στα ανατολικά και νότια πλαγιές.»

Επίσης έγραψε ότι, «η συγκομιδή στην Αίτνα είναι τώρα σε πλήρη εξέλιξη και θα τελειώσει στις αρχές Νοεμβρίου. Από τις πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μεταξύ των παραγωγών, μπορούμε να προβλέψουμε μια σοδειά εξαιρετικής ποιότητας με πτώση στην ποσότητα που επιβεβαιώνεται ότι είναι κατά μέσο όρο 25%, αλλά κατανεμημένη άνισα στις τέσσερις πλαγιές.» (βλ. χάρτη, κάτω)

Συνεχίζοντας, κατέγραψε ότι, «Η μετεωρολογική τάση και στις τέσσερις πλαγιές ήταν αρκετά κανονική μέχρι τον Ιούνιο, όταν, όπως συνέβαινε λίγο πολύ σε όλη την Ιταλία, καταγράψαμε άφθονες βροχοπτώσεις, οι οποίες οδήγησαν σε δυσκολίες στον έλεγχο του περονόσπορου, μιας ασθένειας. αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο στα γεωγραφικά πλάτη μας».

Ενώ, πρόσθεσε ότι, «ακολούθησε η άνοδος των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στα τέλη Ιουλίου και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αποδόσεις από τα αμπέλια».

Καταλήγοντας, σημείωσε, «προς τις αρχές Νοεμβρίου, με τη συγκομιδή των σταφυλιών στα υψηλότερα υψόμετρα της ονομασίας, θα τελειώσει ο τρύγος και θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα αυτής της δύσκολης χρονιάς.»

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αντίκτυπος του περονόσπορου στους όγκους συγκομιδής στη Σικελία, και μάλιστα σε ολόκληρη την Ιταλία, ήταν μεταβλητός, με περιοχές με καλή αποστράγγιση και κυκλοφορία αέρα να βλέπουν λιγότερες ζημιές από την προσβολή μυκήτων, γνωστή και ως Περονόσπορος.

Ωστόσο, αν οι καλλιεργητές κατάφεραν να φέρουν μια μεσαίου μεγέθους καλλιέργεια ή μια πολύ μειωμένη, ο ανταποκριτής της Ιταλίας Filippo Bartolotta είπε ότι ένα ζεστό, ξηρό τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου έχει διασφαλίσει ότι η ποιότητα των σταφυλιών είναι καλή.

Τέλος, το 60% των 1.300 εκταρίων της Etna DOC με αμπέλια καλλιεργείται βιολογικά, με παραγωγή να ανέρχεται σε λίγο πάνω από 5,8 εκατομμύρια φιάλες από την περσινή συγκομιδή.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς προσκαλεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το οινόφιλο κοινό που βρίσκεται στο νησί να δοκιμάσει τα ροζέ των οινοποιών μελών του...

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...