Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Etna DOC ετοιμάζεται για μικρό σε όγκο τρύγο, αλλά με εξαιρετική ποιότητα

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τους αμπελουργούς στο ενεργό ηφαίστειο της Σικελίας, ο διευθυντής της Etna DOC, Maurizio Lunetta επιβεβαίωσε ότι οι όγκοι συγκομιδής θα μειωθούν, αλλά η ποιότητα των σταφυλιών είναι «εξαιρετική».

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της κοινοπραξίας σημείωσε ότι η μέση πτώση των αποδόσεων σε όλη την ονομασία θα ήταν 25%, με μεγαλύτερες μειώσεις στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου και «χωρίς σημαντικές απώλειες στα ανατολικά και νότια πλαγιές.»

Επίσης έγραψε ότι, «η συγκομιδή στην Αίτνα είναι τώρα σε πλήρη εξέλιξη και θα τελειώσει στις αρχές Νοεμβρίου. Από τις πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μεταξύ των παραγωγών, μπορούμε να προβλέψουμε μια σοδειά εξαιρετικής ποιότητας με πτώση στην ποσότητα που επιβεβαιώνεται ότι είναι κατά μέσο όρο 25%, αλλά κατανεμημένη άνισα στις τέσσερις πλαγιές.» (βλ. χάρτη, κάτω)

Συνεχίζοντας, κατέγραψε ότι, «Η μετεωρολογική τάση και στις τέσσερις πλαγιές ήταν αρκετά κανονική μέχρι τον Ιούνιο, όταν, όπως συνέβαινε λίγο πολύ σε όλη την Ιταλία, καταγράψαμε άφθονες βροχοπτώσεις, οι οποίες οδήγησαν σε δυσκολίες στον έλεγχο του περονόσπορου, μιας ασθένειας. αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο στα γεωγραφικά πλάτη μας».

Ενώ, πρόσθεσε ότι, «ακολούθησε η άνοδος των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στα τέλη Ιουλίου και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αποδόσεις από τα αμπέλια».

Καταλήγοντας, σημείωσε, «προς τις αρχές Νοεμβρίου, με τη συγκομιδή των σταφυλιών στα υψηλότερα υψόμετρα της ονομασίας, θα τελειώσει ο τρύγος και θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα αυτής της δύσκολης χρονιάς.»

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αντίκτυπος του περονόσπορου στους όγκους συγκομιδής στη Σικελία, και μάλιστα σε ολόκληρη την Ιταλία, ήταν μεταβλητός, με περιοχές με καλή αποστράγγιση και κυκλοφορία αέρα να βλέπουν λιγότερες ζημιές από την προσβολή μυκήτων, γνωστή και ως Περονόσπορος.

Ωστόσο, αν οι καλλιεργητές κατάφεραν να φέρουν μια μεσαίου μεγέθους καλλιέργεια ή μια πολύ μειωμένη, ο ανταποκριτής της Ιταλίας Filippo Bartolotta είπε ότι ένα ζεστό, ξηρό τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου έχει διασφαλίσει ότι η ποιότητα των σταφυλιών είναι καλή.

Τέλος, το 60% των 1.300 εκταρίων της Etna DOC με αμπέλια καλλιεργείται βιολογικά, με παραγωγή να ανέρχεται σε λίγο πάνω από 5,8 εκατομμύρια φιάλες από την περσινή συγκομιδή.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

H Wine Plus ετοιμάζει τη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση...

REPORTS

Το οινοποιείο Kendall-Jackson έκλεισε συμφωνία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) για να γίνει ο πρώτος επίσημος οινικός συνέταιρος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.