Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με νέα χριστουγεννιάτικη συλλογή ο οίκος σαμπάνιας Pommery

Η Vranken Pommery κυκλοφόρησε την τελευταία της Παγκόσμια Συλλογή, που ονομάζεται Mandala και είναι εμπνευσμένη από τις θιβετιανές βουδιστικές παραδόσεις, με μια νέα vintage κυκλοφορία σαμπάνιας.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η νέα συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει τα Pommery Brut Royal, Pommery Rosé Royal, Pommery Apanage Brut και Pommery Apanage Blanc de Blancs του maison, όλα διαθέσιμα σε συσκευασία, που αντικατοπτρίζει τα πολύχρωμα μάνταλα του Θιβέτ. Η θιβετιανή μάνταλα απεικονίζεται συνήθως ως γεωμετρικό σχέδιο και συχνά ενσωματώνει μια θεότητα. Η μάνταλα χρησιμεύει ως εργαλείο για την καθοδήγηση των ατόμων στην πορεία προς τη φώτιση. Αυτά τα σχέδια προέρχονται από τον Βουδισμό και χρησιμοποιούνται στον διαλογισμό.

Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει επίσης την τελευταία κυκλοφορία του Champagne House το Grand Cru Royal Millesime 2009 κατασκευασμένο από επτά από τα εμβληματικά grand crus της Pommery. Το κρασί αποτελείται από ένα μείγμα ίσων αναλογιών Chardonnays από την Côte des Blancs και Pinot Noir του Montagne de Reims.

Ο Julien Lonneux, Διευθύνων Σύμβουλος της Vranken Pommery UK, χαρακτήρισε τη συλλογή «μια προσωπική αγαπημένη, καθώς ξέρω πόσο πολύ σήμαινε η τέχνη για την Madame Pommery».

Ενώ, παράλληλα πρόσθεσε: «Είχε ένα πάθος για την τέχνη από όλο τον κόσμο, το οποίο αντικατοπτρίζεται επίσης στο Domaine μας στη Reims. Η μάνταλα αντιπροσωπεύει πραγματικά την Pommery Champagne Cuvées, ισορροπημένη και απόλυτη τελειότητα. Το 1858, όταν η Madame Pommery ανέλαβε επικεφαλής της Pommery & Greno μετά τον θάνατο του συζύγου της, στήριξε την επέκταση του Οίκου της στη δημιουργία κρασιών που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο, με μια σταθερή απαίτηση: «η ποιότητα έφτασε στα άκρα».

Ο Clément Pierlot, ο δέκατος υπεύθυνος κελαριού του Pommery, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του στυλ υπογραφής του maison.

Από το 2014, οι αμπελώνες Pommery έχουν τη διπλή ονομασία «Αειφόρος αμπελουργία σε σαμπάνια» και «υψηλή περιβαλλοντική αξία».

Τέλος, η Pommery είναι επίσης παραγωγός αγγλικού κρασιού μέσω του Pinglestone Estate στο Hampshire, και ήταν ο πρώτος οίκος Champagne που κυκλοφόρησε το δικό του Αγγλικό Αφρώδη Οίνο. Το κτήμα ανέφερε υψηλής ποιότητας συγκομιδή των σταφυλιών του φέτος.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.