Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Champagne Bollinger επιτυγχάνει την πιστοποίηση B-Corp

Ο οίκος σαμπάνιας Bollinger έχει ως γνωστών αποτελεί σημείο αναφοράς για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, έτσι με την πιστοποίηση B Corp καθίσταται η δεύτερη επιχείρηση σαμπάνιας, που κερδίζει αυτή την πιστοποίηση.

Τα νέα για το επίτευγμα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και βλέπει την Bollinger, μεταξύ των Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne, όλα μέλη του Ομίλου EPI, εταιρείες πιστοποιημένες από την B Corp.

Σύμφωνα με την Bollinger, η απόκτηση της πιστοποίησης B Corp ήταν ένας από τους στόχους της μάρκας Champagne πριν από την επέτειο των 200 χρόνων της, την οποία θα γιορτάσει το 2029.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Bollinger έχει μια σειρά από «φιλόδοξα σχέδια» καθώς πλησιάζει το έτος ορόσημο του, τα οποία περιλαμβάνουν μια νέα δομή ομάδας, η οποία είναι ήδη σε ισχύ μαζί με «τη δημιουργία ενός κελαριού που μοιάζει με καθεδρικό ναό ανοιχτό προς τον αμπελώνα».

Παράλληλα, το Maison Bollinger, το οποίο ιδρύθηκε το 1829, θα εγκαινιάσει «έναν περιβαλλοντικό και κοινωνικό χάρτη», καθώς και την κατασκευή «μιας μοναδικής οινοτουριστικής τοποθεσίας», παράλληλα με την έδρα της στο χωριό Champagne Aÿ.

Παράλληλα, οι Certified B Corporations, ή B Corps, είναι εταιρείες που έχουν επαληθευτεί από το B Lab «για να πληρούν υψηλά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Οι οίκοι σαμπάνιας EPI Group απέκτησαν την πιστοποίηση τον Αύγουστο του 2022.

Τέλος, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων αφρώδους οίνου με το πρότυπο βιωσιμότητας είναι οι Άγγλοι παραγωγοί, η Ridgeview και η Rathfinny, ενώ η πρώτη οινοποιία που κατέκτησε το καθεστώς B Corp ήταν η A-Z Wineworks, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τον Μάιο του 2014.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...