Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ρετσίνα του οινοποιείου Εδανός ταξιδεύει κάθε οινόφιλο σε ορεινούς αμπελώνες µε θέα προς τη θάλασσα

Διακριτικές νότες πευκοβελόνας, µαστίχας και λεµονιού µε στόµα µέτριας έντασης και δροσερής οξύτητας χαρακτηρίζουν τη βιολογική Ρετσίνα Ονοµασία Κατά Παράδοση της Εδανός Οινοποιητική, που παράγεται από ορεινούς αµπελώνες Ροδίτη στην ανατολική Αιγιάλεια.

Η Εδανός Οινοποιητική είναι ένα µικρό οικογενειακό οινοποιείο που από το 1975  συνδυάζει την τεχνολογία αιχµής και την οινική παράδοση δεκαετιών για την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Οι αµπελώνες του οινοποιείου είναι φυτεµένοι στον Καλαµιά Αιγιαλείας. Ένα χωριό µε µακρά αµπελοοινική παράδοση και συνέχεια, µέσα στη µοναδικής οµορφιάς και παγκόσµια αναγνωρισµένη αµπελουργική ζώνη της Αιγιάλειας.

Οι άνθρωποι του Οινοποιείου δίνουν έµφαση στις τοπικές ποικιλίες της περιοχής (Ροδίτης, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό, Μαυροδάφνη) και στη γειτονικής καταγωγής Μαλαγουζιά, ενώ οι µόνες διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήµατα µε εξαιρετικά αποτελέσµατα είναι το Syrah και το Merlot.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Συνεργαζόµενοι για σειρά ετών αµπελοκαλλιεργητές από τον Καλαµιά συµπληρώνουν την παραγωγή του Κτήµατος. Οι περισσότεροι αµπελώνες είναι διαµορφωµένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήµα και βρίσκονται σε υψόµετρο 300 – 850 µέτρων.

Τα σταφύλια προερχόµενα από τον εξαιρετικό αµπελότοπο της Αιγιάλειας είναι προικισµένα µε µια σειρά εξαιρετικών συστατικών προερχόµενα από τον µοναδικό συνδυασµό του µικροκλίµατος, του γεωλογικού ανάγλυφου της περιοχής, του εδάφους και των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...