Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ρετσίνα του οινοποιείου Εδανός ταξιδεύει κάθε οινόφιλο σε ορεινούς αμπελώνες µε θέα προς τη θάλασσα

Διακριτικές νότες πευκοβελόνας, µαστίχας και λεµονιού µε στόµα µέτριας έντασης και δροσερής οξύτητας χαρακτηρίζουν τη βιολογική Ρετσίνα Ονοµασία Κατά Παράδοση της Εδανός Οινοποιητική, που παράγεται από ορεινούς αµπελώνες Ροδίτη στην ανατολική Αιγιάλεια.

Η Εδανός Οινοποιητική είναι ένα µικρό οικογενειακό οινοποιείο που από το 1975  συνδυάζει την τεχνολογία αιχµής και την οινική παράδοση δεκαετιών για την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Οι αµπελώνες του οινοποιείου είναι φυτεµένοι στον Καλαµιά Αιγιαλείας. Ένα χωριό µε µακρά αµπελοοινική παράδοση και συνέχεια, µέσα στη µοναδικής οµορφιάς και παγκόσµια αναγνωρισµένη αµπελουργική ζώνη της Αιγιάλειας.

Οι άνθρωποι του Οινοποιείου δίνουν έµφαση στις τοπικές ποικιλίες της περιοχής (Ροδίτης, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό, Μαυροδάφνη) και στη γειτονικής καταγωγής Μαλαγουζιά, ενώ οι µόνες διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήµατα µε εξαιρετικά αποτελέσµατα είναι το Syrah και το Merlot.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Συνεργαζόµενοι για σειρά ετών αµπελοκαλλιεργητές από τον Καλαµιά συµπληρώνουν την παραγωγή του Κτήµατος. Οι περισσότεροι αµπελώνες είναι διαµορφωµένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήµα και βρίσκονται σε υψόµετρο 300 – 850 µέτρων.

Τα σταφύλια προερχόµενα από τον εξαιρετικό αµπελότοπο της Αιγιάλειας είναι προικισµένα µε µια σειρά εξαιρετικών συστατικών προερχόµενα από τον µοναδικό συνδυασµό του µικροκλίµατος, του γεωλογικού ανάγλυφου της περιοχής, του εδάφους και των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...