Πέρυσι, σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ παρήχθησαν στην ΕΕ.
Επιπλέον, το 2020, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρήγαγαν 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κορυφαίος παραγωγός το 2020 με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ). Με άλλα λόγια, περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν οινόπνευμα που παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία.
Ακολούθησαν η Πολωνία με 3,8 δισ. Λίτρα (12%της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισ. Λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισ. Λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισ. Λίτρα, ή 7%), Τσεχία (1,8 δισ. Λίτρα, ή 6%) και Ρουμανία (1,7 δισ. Λίτρα, ή 5%).
Το πρώτο φεστιβάλ Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του λιμενικού της Καλαμάτας στις 𝟲 – 𝟳 – 𝟴 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00-24:00.
Το πρώτο φεστιβάλ Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του λιμενικού της Καλαμάτας στις 𝟲 – 𝟳 – 𝟴 Αυγούστου2021 και ώρα 18:00-24:00. Τριάντα ζυθοποιοί από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν τον Αύγουστο στην Καλαμάτα για να παρουσιάσουν στο κοινό τις μπύρες τους. Στη διάθεση του ζυθόφιλου κοινού στα πλαίσια της τριήμερης εκδήλωσης θα είναι περισσότερες από 𝟮𝟱𝟬 𝝴𝞃𝝸𝝹έ𝞃𝝴ς ελληνικής χειροποίητης μπύρας. Οι μπίρες θα είναι φρέσκιες, χειροποίητες, απαστεριωτες, ελληνικές και βαρελίσιες. Με πλούσιο κατάλογο επιλογών και γεύσεων και ένα γεμάτο πρόγραμμα live μουσικής οι διοργανωτές καλωσορίζουν στην Καλαμάτα όλους τους λάτρεις της μπύρας σε μια μια γιορτή επιχειρηματικότητας, ένα φεστιβάλ ζύθου, μια μεγάλη συνάντηση ανθρώπων, πολιτισμών και προϊόντων. Περισσότερες πληροφορίες: https://peloponnesebeerfestival.gr
