Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η «πέραση» των αυστριακών αφρωδών Sekt κρασιών επεκτείνεται

Η Ημέρα του Αυστριακού Sekt, στις 22 Οκτωβρίου κάθε έτους, σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν Sekt και ευαισθητοποιεί για την ποιότητα, την ποικιλία και την προέλευση αυτών των κρασιών για όσους βρίσκονται σε κανάλια εντός και εκτός εμπορίου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Sekt ονομάζεται η περίοδος, που σηματοδοτεί την ώρα αιχμής για τις αγορές του αφρώδους οίνου, μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν γυαλιστεί 12 εκατομμύρια μπουκάλια, το 45% της συνολικής ετήσιας ποσότητας.

Πιο συγκεκριμένα, για να χαρακτηριστεί ως Αυστριακό Sekt ή Αυστριακό Qualitätsschaumwein, το κρασί θα πρέπει να παραχθεί μόνο από τις 40 ποικιλίες σταφυλιού που επιτρέπονται για την παραγωγή Qualitätswein και πρέπει να καλλιεργούνται στην Αυστρία. Η Grüner Veltliner, η πιο ευρέως φυτευμένη ποικιλία της Αυστρίας, χρησιμοποιείται συνήθως. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει το Sekt είναι ότι, όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία 20°C, η πίεση στο εσωτερικό της φιάλης είναι τουλάχιστον 3,5 bar.

Παράλληλα, υπάρχει επίσης Sekt με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Το Sekt με ΠΟΠ μπορεί, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, να πωλείται μόνο με τους όρους επισήμανσης Sekt Austria, Sekt Austria Reserve και Sekt Austria Grosse Reserve. Το db κάλυψε πώς αυτό αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια σύνδεσης των κρασιών με τη χώρα προέλευσής τους. Πράγματι, αυτά τα κρασιά έχουν σαφώς αυστριακή γεύση, παρόλο που η μέθοδος παραγωγής και το επίπεδο γλυκύτητας ποικίλλουν.

Αυτή η ώθηση έχει ενεργοποιηθεί χάρη στους ακούραστους υποστηρικτές του κρασιού. Η Αυστριακή Επιτροπή Sekt, που ιδρύθηκε το 2013, είναι ένας δημόσιος φορέας που βοηθά τους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Ως μέρος της αναθεώρησης της δομής της εισφοράς των τελών, η επιτροπή ενσωματώθηκε στο Austria Wine Marketing Board, με το οποίο τώρα συνεργάζεται για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ και οινοτουριστικών δραστηριοτήτων. Πρόεδρος της επιτροπής της Αυστριακής Sekt, που εκλέγεται για πενταετή θητεία, είναι ο Benedikt Zacherl του Schlumberger.

Ωστόσο, πέρα ​​από την αυξανόμενη εγχώρια γνώση αυτών των κρασιών, η αξία του αυστριακού Sekt στο εξωτερικό είναι επίσης χιονοστιβάδα, καθώς οι καταναλωτές αναγνωρίζουν πώς προσφέρουν αφρό υψηλής ποιότητας σε εξαιρετική αξία. Πέρυσι, η αξία των εξαγωγών για την αυστριακή Sekt αυξήθηκε κατά 34% σε σύγκριση με το 2020, και αυτό ήταν επίσης μια άνοδος σε επίπεδο προ πανδημίας. Στην ανοιξιάτικη γευσιγνωσία της επιχείρησης ποτών φέτος, αρκετοί Αυστριακές Σεκτ αναδείχθηκαν μετάλλιο, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Stift Klosterneuburg Blanc de Blancs Brut Sekt Grosse Reserve «Mathäi».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.