Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ονομασία Chablis λανσάρει διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι

Η πλούσια ιστορία του Chablis αξίζει να τη βιώσουν όλοι, και ποιος καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε τους νεοφερμένους από ένα διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι;

Το υπέδαφος του Chablis μπορεί να σχηματίστηκε πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, αλλά η προσέγγιση της περιοχής στην εκπαίδευση απέχει πολύ από το να είναι αρχαϊκή. Οι επαγγελματίες του κλάδου προσκαλούνται από την υποπεριοχή της Βουργουνδίας για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε οτιδήποτε αφορά το Chablis και να ανακαλύψουν περαιτέρω τα εκπληκτικά λευκά κρασιά της περιοχής με ένα εικονικό παιχνίδι που ονομάζεται Unlock Chablis.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση πτήσεων και ξενοδοχείων για να μεταφερθείτε σε έναν υπέροχο αμπελώνα στη Βουργουνδία και να ξεκινήσετε ένα κυνήγι θησαυρού γεμάτο μυστικούς κωδικούς για να αποκαλύψετε την ιστορία, την κληρονομιά και τα κρασιά της περιοχής, όλα μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπίτι με τη βοήθεια του νέου διαδικτυακού παιχνιδιού.

«Η ιδέα προέκυψε αρχικά καθώς ο κόσμος βγήκε από την πανδημία του Covid-19, κατά την οποία όλοι, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας κρασιού είδαν μια αυξημένη ψηφιακή παρουσία: είτε πρόκειται για διαδικτυακές εκδηλώσεις, νέους τρόπους σύνδεσης μεταξύ τους ή για έρευνα και εκπαιδευτικούς σκοπούς», λέει ο Paul Espitalié, πρόεδρος της Επιτροπής Chablis της BIVB.

«Το Chablis επέλεξε να αξιοποιήσει αυτόν τον όλο και πιο ψηφιακό κόσμο, με στόχο την εκπαίδευση των ανθρώπων για τα κρασιά μας, σε ένα σύγχρονο και διασκεδαστικό πλαίσιο, στο μυαλό».

Παράλληλα, τα κρασιά Chablis μπορεί να παρασκευάζονται με 100% Chardonnay, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους λείπει η πολυπλοκότητα. Οι μοναδικές συνθήκες του εδάφους και το κλίμα σε αυτήν την περιοχή επιτρέπουν στο σταφύλι Chardonnay να εκφραστεί όπως σε καμία άλλη περιοχή.

«Στα χαρτιά, ο Chablis είναι απλός. Ένα σταφύλι και ένα χρώμα, ομαδοποιημένα σε τέσσερις ονομασίες: Petit Chablis; Chablis; Chablis Premier Cru; και Chablis Grand Cru», λέει ο Espitalié. «Παρά τη φαινομενική αυτή απλότητα, είναι ένα από τα πιο αλάνθαστα και αμίμητα κρασιά στον κόσμο. ένας μοναδικός συνδυασμός ποικιλιών, εδαφών και κλίματος».

Το Unlock Chablis έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους επαγγελματίες του κρασιού, οδηγώντας τους «σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν την ιστορία, τα terroirs και την ευελιξία των κρασιών Chablis με διασκεδαστικό και χαλαρωτικό τρόπο», επιτρέποντάς τους με τη σειρά του να μάθουν πιο αποτελεσματικά.

Νέοι σομελιέ ή πολυάσχολοι έμποροι κρασιών που μπορεί να μην έχουν το χρόνο να παρακολουθήσουν masterclass ή σεμινάρια είναι το κύριο κοινό-στόχος της περιοχής. Το παιχνίδι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ανανεώσετε τις γνώσεις σας για το Chablis ή να μάθετε για αυτό για πρώτη φορά.

Η λειτουργία πολλών παικτών του παιχνιδιού επιτρέπει επίσης σε ομάδες παικτών (είτε αυτοί είναι έμποροι, είτε σομελιέ) να ενωθούν ενώ μαθαίνουν για τον συναρπαστικό κόσμο του Chablis.

Τέλος, το Unlock Chablis συγχωνεύει μια ιστορική περιοχή κρασιού με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία. «Σήμερα, μεγάλο μέρος του κόσμου επικεντρώνεται στην ψηφιακή τεχνολογία και ο κόσμος του κρασιού δεν αποτελεί εξαίρεση. Το παιχνίδι Unlock Chablis μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τα βασικά μας μηνύματα στους επαγγελματίες του κρασιού με έναν διασκεδαστικό, μοντέρνο τρόπο. παρόλα αυτά παραμένουν εκπαιδευτικοί», λέει ο Espitalié.

«Τα ψηφιακά βαριά πλαίσια μάς επιτρέπουν να αυξήσουμε την προσβασιμότητα των κρασιών Chablis και μας δίνει καινοτόμους τρόπους να μιλήσουμε και να μάθουμε για αυτά, αφαιρώντας τυχόν εμπόδια».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

REPORTS

Πρωτοστατεί στις Άδειες Φύτευσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022, η οποία έρχεται πρώτη και ως προς την υφιστάμενη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μονεμβασιά παρουσιάζει και γιορτάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της. Από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος...

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο των κρασιών, έχει εμφανιστεί μια σαγηνευτική τάση, που σαγηνεύει τους ουρανίσκους και εκπλήσσει τους λάτρεις του κρασιού. Τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά...