Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νοσταλγία της Belle Époque στα 57.000 δολάρια

Νότες από κονιάκ, βανίλια, καπνό και μαρμελάδα ενδέχεται να συμπληρώσουν στην γοπητευτική εμπειρία της κατανάλωσης αυτής της ιστορικής από πολλές απόψεις σαμπάνιας που φέρεται ότι μπλένταρε και εμφιάλωσε το 1874 ο Charles Perrier.

του Πέτρου Γκόγκου

Με μια διόλου ανεπαίσθητη δαπάνη επιβάρυνε ένας ανώνυμος πλειοδότης τον χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό του, αφού πριν από μερικές ημέρες κατάφερε να εξασφαλίσει την σπάνια φιάλη σαμπάνιας Perrier-Jouet Brut Millesime του 1874 για το αστρονομικό ποσό των 57.000 δολάρια.

Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά πολύ το στόχο των 20.000 δολαρίων που είχε θέσει στις αρχές του μήνα ο οίκος δημοπρασιών του Λονδίνου Christie’s, πετυχαίνοντας παράλληλα να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της πιο ακριβοπουλημένης φιάλης σαμπάνιας από τον Christie’s.

Τα ρεκόρ για την συγκεκριμένη -χωρίς ετικέτα- φιάλη, δεν σταματάνε εδώ, αφού σπάει και το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η ίδια χρονιά της συγκεκριμένης σαμπάνιας όταν πωλήθηκε το 1888. Η εν λόγω φιάλη βγήκε έπειτα από σχεδόν 150 χρόνια απευθείας από ένα εκ των θρυλικών κελαριών Perrier-Jouët, συνεπώς αναμένεται να έχει χάσει την σπιρτάδα από το ανθρακικό. Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως θα έχει διατηρήσει την ζωηρή οξύτητα και φρεσκάδα της, με τα χρώματα να έχουν μετακινηθεί από το φάσμα του πράσινου του λεμονιού σε πιο χρυσαφί αποχρώσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα πιο σύνθετες νότες από βούτυρο, καραμέλα και μέλι έναντι των εσπεροειδών και του πράσινου μήλου που «δίνει» μια νεαρή σαμπάνια.

Το συγκεκριμένο μπουκάλι παρήχθη προτού το Άγαλμα της Ελευθερίας διασχίσει τον Ατλαντικό καθώς και πολύ πριν κυκλοφορήσει το πρώτο μπουκάλι της Coca-Cola, σε μια περίοδο που η Ευρώπη ζούσε την εφορία της Belle Époque, μιας περιόδου ακμής που τοποθέτησε την γηραιά ήπειρο σε ρόλο ηγεμονικό για ολόκληρο τον κόσμο και τερματίστηκε από την βαναυσότητα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Ο πλειοδότης που πλήρωσε τα 57.000 δολάρια, μαζί με αυτήν τη μοναδική φιάλη θα κερδίσει μια VIP βραδιά στο Maison Belle Epoque για 10 άτομα, με ξενάγηση στα κελάρια του μοναδικής αρχιτεκτονικής δεξιοτεχνίας οικήματος, καθώς και ένα γεύμα από τον βραβευμένο τρεις φορές με αστέρι Michelin chef, Pierre Gagnaire.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εντυπωσιακά ήταν και φέτος τα αποτελέσματα των κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη που συμμετείχαν σε επιλεγμένους, υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.

REPORTS

Με επίκεντρο τον περιηγητικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τα γαστροπολιτισμικά αφηγήματα ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής δικτυώνεται με το Δήμο του Saint Sebastian της Ισπανίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή του λόφου που στέκει πάνω το χωριό Αδάμ, σε υψόμετρο περίπου 300 - 350 μέτρων από τη θάλασσα, με φόντο τον Χορτιάτη...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το δίκτυο φερομονικών παγίδων τoυ Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Καβάλας, η πτήση της τρίτης γενεάς του εντόμου συνεχίζεται με...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.