Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα της Νάπα είναι μία «πόλη φαντάσμα» αυτό το καλοκαίρι

Η περίοδος συγκομιδής είναι επίσημα σε εξέλιξη, αλλά το αυξανόμενο κόστος ξενοδοχείων και οι γευσιγνωσίες μόνο για κρατήσεις κρατούν τους τουρίστες μακριά από τη χώρα του κρασιού της Καλιφόρνια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σε αντίθεση με την περσινή συγκομιδή τουριστών, η Napa Valley ήταν σχετικά άδεια αυτό το καλοκαίρι, με τα ξενοδοχεία μισογεμάτα και μια ιδιαίτερη έλλειψη διεθνών ταξιδιωτών.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιβράδυνση, κυρίως το γεγονός ότι το μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νάπα είναι τώρα 455 $ ανά διανυκτέρευση, από 349 $ ανά διανυκτέρευση το 2021.

Το San Francisco Chronicle μάλιστα ανέφερε ότι στο Yountville, υπήρχε ένα «ανήκουστο χαμηλό ποσοστό πληρότητας 56% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το επίπεδο πληρότητας 72% πριν από την πανδημία».

Επιπλέον, Σσε αυτό ένα hangover από τον Covid, που σημαίνει ότι πολλά οινοποιεία εξακολουθούν να λειτουργούν με ραντεβού μόνο για κράτηση για γευσιγνωσίες και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς  γιατί έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Τα μέτρα, που εισήχθησαν για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς αυτοαποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σε ισχύ, αποκλείοντας τις περιπάτους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση γευσιγνωσίας κρασιού Sonoma, το 85% των αιθουσών γευσιγνωσίας της κομητείας Sonoma εξακολουθούν να είναι μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τον Ιούλιο, «η Νάπα ήταν μια πόλη-φάντασμα», είπε στο Chronicle η Katie Hamilton Shaffer, ιδιοκτήτρια της οινικής συλλογικότητας Feast it Forward.

«Πιστεύαμε ότι θα μας χτυπήσουν τα Σαββατοκύριακα και αυτό δεν συνέβη. Κοιταζόμασταν Σαββατοκύριακο μετά από Σαββατοκύριακο, και αναρωτιόμασταν, «Τι συμβαίνει;» Πότε θα αρχίσει να μαζεύεται;»

Οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο εμπόριο του οινοτουρισμού της Νάπα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, ξενοδοχείων και υπηρεσιών θυρωρείου, θεωρούν ότι χρειάζονται απεγνωσμένα πράγματα για να ανακάμψουν ενόψει ενός παραδοσιακά αργού χειμώνα.

«Ήταν μια διαφορετική σεζόν από ό,τι περίμενε κανείς από εμάς. Όλοι σχεδιάζαμε να συμβεί αυτό το Roaring Twenties», είπε η Alison Smith-Story, συνιδιοκτήτρια των Smith Story Wine Cellars στο Healdsburg.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αριθμό ρεκόρ αναζητήσεων Google για «διαμονές αμπελώνων» κατά τον Ιούλιο του 2022. Οι αναζητήσεις για διαλείμματα που δαπανήθηκαν σε αγγλικούς αμπελώνες αυξήθηκαν κατά 110%.

Τον Ιούνιο, η Airbnb κυκλοφόρησε μια νέα κατηγορία «Vineyard» με 120.000 διαμονές σε αμπελώνες σε όλο τον κόσμο, ως απάντηση στην ανάλυση, που έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούσαν διαμονή σε αμπελώνες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.