Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Κίνα αναστέλλει τους τιμωρητικούς δασμούς στα αυστραλιανά κρασιά

Από τις 29/3/2024, η Αυστραλία δεν θα υπόκειται πλέον σε τιμωρητικούς δασμούς στα κρασιά της στην κινεζική αγορά, οι οποίοι τα επιβάρυναν έως και 218% και ίσχυαν για περισσότερα από τρία χρόνια. «Πλέον ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους ντόπιους πελάτες μας για να αποκαταστήσουμε το χαρτοφυλάκιο κρασιών μας», δήλωσε ο Tim Ford, Διευθύνων Σύμβουλος της TWE.

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου (Mofocom) ανακοίνωσε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ότι θα αναστείλει τους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς που κυμαίνονται από 116,2 έως 218,4% στις εισαγωγές αυστραλιανών κρασιών από αυτήν την Παρασκευή, 29 Μαρτίου. Δηλαδή τρεισήμισι χρόνια μετά την έναρξη αυτών των μέτρων αντιποίνων, που δικαιολογούνται ως μέτρα αντιντάμπινγκ, εξαιτίας των σχολίων της αυστραλιανής κυβέρνησης που αφορούσαν την κινεζική προέλευση του covid και οδήγησαν σε μείωση των πωλήσεων αυστραλιανών κρασιών στην Κίνα. Αγορά στην οποία οι Αυστραλοί ήταν ηγέτες μέχρι το 2021. Με διαπραγμάτευση που διήρκεσε πέντε μήνες μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας (για την αναστολή μιας διαδικασίας ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ΠΟΕ) αυτή η αναμενόμενη απόφαση ανακούφισε την αυστραλιανή βιομηχανία που δεν μπορούσε πλέον να μην έχει προνομιακή πρόσβαση στην πρώτη της αγορά.

Ένας σημαντικός φορέας παραγωγός αυστραλιανών κρασιών, ο όμιλος Treasury Wine (ο οποίος είναι κύριος της επωνυμίας του Penfold) ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι βρίσκεται στην αρχή των προσπαθειών αποκατάστασης του χαρτοφυλακίου της επωνυμίας του (με ανακατανομές στις διανομές που στοχεύουν σε άλλες αγορές, κυρίως αμερικανικές και ευρωπαϊκές) και στην υλοποίηση επενδύσεων στην κινεζική διανομή (η TWE έχει τη δική της θυγατρική με 120 άτομα στην Κίνα). Ενώ η κινεζική αγορά δεν έχει ανακάμψει μετά τον κορωνοϊό (το μαρτυρούν οι απογοητευτικές πωλήσεις της περασμένης Πρωτοχρονιάς), η TWE παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες δυνατότητες ανάκαμψης, ενώ όλα πρέπει να ξαναχτιστούν. «Πρόκειται για μια μεσοπρόθεσμη ευκαιρία ανάπτυξης που θα επιδιώξουμε με στοχευμένο και βιώσιμο τρόπο, εστιάζοντας στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας στην Κίνα, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε την ισχυρή δυναμική που έχουμε δημιουργήσει σε πολλές παγκόσμιες αγορές τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Tim Ford, Διευθύνων Σύμβουλος της TWE, σε δελτίο τύπου.

Έρευνα αντιντάμπινγκ

Ενώ η κινεζική αγορά παραμένει επί του παρόντος περίπλοκη για τα γαλλικά κρασιά, λόγω οικονομικών δυσκολιών, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα γαλλικά οινοπνευματώδη ποτά. Στις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησε, έρευνα αντιντάμπινγκ για τα ευρωπαϊκά μπράντι που στοχεύει ιδιαίτερα στα Armagnacs και τα Cognacs. Δεδομένων των δυσκολιών για την έξοδο της Αυστραλίας από αυτή την εμπορική σύγκρουση, η γαλλική βιομηχανία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών δεν θέλει να έχει περαιτέρω προβλήματα.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια πολύ χαμηλή σοδειά το 2023 επέτρεψε στην ισπανική οινοποιία να διατηρήσει τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα, παραμένοντας παράλληλα ανταγωνιστική διεθνώς.

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Νέα έρευνα διερευνά την επίδραση των μετάλλων στη διατήρηση της νεότητας του λευκού κρασιού.

REPORTS

Η λέξη «κρασί» πρέπει να αφαιρεθεί από τα αμπελοοινικά προϊόντα χωρίς αλκοόλ, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...