Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στην Επιτροπή Οίνου της Lake County το πρώτο περιφερειακό σχολείο κλαδέματος

Αυτό το χειμώνα, οι αμπελουργοί και οι εργάτες του αμπελώνα της κομητείας Lake County στην Καλιφόρνια, θα εγγραφούν στην πρώτη περιφερειακή σχολή κλαδέματος αυτού του είδους που στοχεύει σε μια ολόκληρη περιοχή κρασιού, που φιλοξενείται από την Επιτροπή Οίνου της Κομητείας Lake.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το μάθημα θα διδαχθεί από τους δασκάλους διαχείρισης αμπελώνων, Simonit & Sirch, και τον Master Pruner τους, Jacopo Miolo. Η κομητεία Lake βρίσκεται βόρεια της πιο φημισμένης περιοχής της Καλιφόρνια, της κοιλάδας Napa, αλλά οι τεχνικές που διδάσκονται από τον Miolo (και στα αγγλικά και στα ισπανικά) χρησιμοποιούνται σε μια εντυπωσιακή λίστα οινοποιείων. Η λίστα πελατών τους περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς παραγωγούς στον κόσμο, όπως Château d‘Yquem, Chateau Latour και Roederer, μεταξύ άλλων. Ενώ, στην Νάπα περιλαμβάνουν ονόματα, όπως οι Corison, Diamond Creek, Shafer Vineyards και Spottswoode είναι πελάτες της Simonit & Sirch.

Το Lake County Pruning School θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό εισαγωγικό διαδικτυακό μάθημα και τρεις ημέρες πρακτικών πρακτικών μαθημάτων στον αμπελώνα δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα για κλάδεμα αμπέλου και μία ημέρα την άνοιξη για αραίωση βλαστών. Το πρόγραμμα θα παρέχει σε βάθος θεμελιώδεις αρχές που ισχύουν για όλα τα συστήματα εκπαίδευσης αμπέλου και τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας κλαδέματος Simonit & Sirch, εστιάζοντας στην ελεγχόμενη διακλάδωση, την αγγειακή ροή, τα κοψίματα και τα μπουμπούκια της κορώνας και το προστατευτικό εφεδρικό ξύλο.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στην υγεία του αμπελιού και στη μεγιστοποίηση της ανθεκτικότητας σε πράγματα, όπως τα παράσιτα και μια συνεχής ανησυχία στην Καλιφόρνια. Ο Miolo θα καθοδηγήσει τους καλλιεργητές σχετικά με τη ροή του αμπελιού και πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα στοιχεία της προστατευτικής φύσης των αμπελιών προς όφελος της συνοχής των καρπών και της μακροπρόθεσμης εγκάρδιας γεύσης των αμπελιών. Η δίγλωσση οδηγία θα διασφαλίσει ότι όσοι βρίσκονται στις σειρές που κάνουν την εργασία λαμβάνουν το περιεχόμενο απευθείας από τον Miolo.

«Αυτή είναι μια κερδισμένη κατάσταση για τον κλάδο του κρασιού και για το εργατικό δυναμικό των αμπελώνων μας», αναφέρει  ο Pedro Rubio, Γενικός Διευθυντής της Beckstoffer Vineyards Red Hills. «Οι μαθητές του κλαδευτηρίου θα ωφεληθούν αποκτώντας πρακτική εμπειρία από άρτια εκπαιδευμένους εκπαιδευτές με εμπειρία δεκαετιών. Το πιο σημαντικό, οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώση και αυτοπεποίθηση, η οποία θα μεταδοθεί σε άλλους στην κοινότητα και τη βιομηχανία. Άλλες πρακτικές όπως, η αραίωση βλαστών, η αφαίρεση των φύλλων, η αραίωση συστάδων κ.λπ., είναι εξίσου σημαντικές εργασίες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, το κλάδεμα είναι η πιο επιδραστική γεωργική πρακτική στο αμπέλι.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τον αντίκτυπο στις ομάδες του αμπελώνα, η ευρύτερη προσαρμογή αυτών των πρακτικών θα αυξήσει τη συνολική κλιματική ανθεκτικότητα της περιοχής και, με συνεπή εφαρμογή, την ποιότητα των κρασιών που μπορούν να καλλιεργήσουν. «Αυτό το μάθημα μας επιτρέπει να διδάξουμε στους αμπελώνες μας δοκιμασμένες τεχνικές. Αυτό θα μας οδηγήσει τελικά στο να γίνουμε μια πιο βιώσιμη αναπτυσσόμενη περιοχή μειώνοντας τις ασθένειες των αμπελιών και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του αμπελώνα. Οδηγεί τελικά σε κρασί υψηλότερης ποιότητας», τονίζει ο Jonathan Walters, Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Brassfield Estate και Πρόεδρος της Επιτροπής Οίνου Grape County Lake.

Τέλος, η σχολή κλαδέματος είναι μέρος ενός τριετούς προγράμματος που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Winegrepe της Lake County, και ο στόχος του Miolo είναι το περιεχόμενο που διδάσκει αυτές τις τρεις ημέρες να μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα από όσους βρίσκονται στους αμπελώνες στα πληρώματα και στους συναδέλφους τους.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιτέλους την προέλευση της καλλιέργειας κρασιού και της αμπέλου, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μεγάλης κλίμακας μελέτη πάνω στο θέμα.

REPORTS

Το ροζέ κρασί έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στην Γαλλία, με τους νέους να αρχίζουν να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

REPORTS

Οι πωλήσεις κρασιού στην Ιρλανδία παρέμειναν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα πέρυσι, καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται σύμφωνα με μια...