Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να ανακάμψει μετά τον παγετό το 2021

Η γαλλική παραγωγή κρασιού πρόκειται να ανακάμψει το 2022, αφού οι παγετοί της άνοιξης πέρυσι οδήγησαν σε «ιστορικά χαμηλά» επίπεδα παραγωγής. Ωστόσο, τα συνεχιζόμενα ζητήματα με την ξηρασία θα μπορούσαν ακόμη να επηρεάσουν τους όγκους, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι καταστροφικοί παγετοί της άνοιξης και οι έντονες βροχοπτώσεις το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσαν όλεθρο με τα αμπέλια στη Γαλλία, οδηγώντας το υπουργείο Γεωργίας της χώρας να προβλέψει ένα από τα χειρότερα επίπεδα παραγωγής στην ιστορία εκείνη την εποχή.

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie περιέγραψε τους παγετούς ως «πιθανώς τη μεγαλύτερη γεωργική καταστροφή των αρχών του 21ου αιώνα».

Η εικόνα είναι λίγο πιο ρόδινη φέτος, με το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας να αναμένει ανάκαμψη στα επίπεδα παραγωγής μεταξύ 13-21% (μεταξύ 42,6 και 45,6 εκατομμυρίων εκατόλιτρων).

Παρά τις χαλαζοπτώσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, η πλειοψηφία του έθνους έχει δει ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με πέρυσι.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή τείνει προς αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι σε όλες τις αμπελοοινικές περιοχές, με εξαίρεση το Charentes», ανέφερε το υπουργείο.

«Ωστόσο, η ξηρασία του εδάφους σε συνδυασμό με τους καύσωνες θα μπορούσαν να περιορίσουν αυτή την αύξηση εάν επιμείνουν μέχρι τη συγκομιδή».

Ενώ ο ξηρός, ζεστός καιρός μείωσε τον κίνδυνο άρρωστων αμπελιών και αναμένεται να οδηγήσει σε πρώιμη συγκομιδή σταφυλιών, η ξηρασία επηρεάζει τα σταφύλια στην περιοχή της Αλσατίας και στο Languedoc-Roussillon. Μπορεί επίσης να περιορίσει τα επίπεδα παραγωγής στη Βουργουνδία, ανέφερε το υπουργείο.

Η παραγωγή στο Μπορντό αναμένεται να πέσει κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας ως αποτέλεσμα των ζημιών από παγετό και χαλάζι.

Ωστόσο, υπάρχουν θετικά νέα από τη σαμπάνια, όπου αναμένεται καλή σοδειά με επίπεδα πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Καθώς οι χαλαζοπτώσεις και η ξηρασία αποτελούν μια συνεχή πρόκληση για τους Γάλλους αμπελουργούς, το Υπουργείο Γεωργίας αποκάλυψε μια σειρά μέτρων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους οινοπαραγωγούς και τους καλλιεργητές που πλήττονται από τις ασταθείς καιρικές συνθήκες.

Ο Marc Fesneau, υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στις 3 Αυγούστου σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτές οι επτά συστάσεις, που προκύπτουν από ανάλυση πεδίου, παρέχουν άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για την υποστήριξη των αγροτών που πλήττονται από την εαρινή χαλαζόπτωση όσο και για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της γεωργίας μας, καθώς και τα δομικά έργα που ξεκίνησε η κυβέρνηση, όπως η μεταρρύθμιση της ασφάλισης των καλλιεργειών ή το σχέδιο Γαλλία 2030, με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη και την ανάπτυξη των λύσεων του αύριο, ιδίως για να μας προετοιμάσουν καλύτερα για τους κλιματικούς κινδύνους.», ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Είσοδο στην ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας επιχειρεί το δίδυμο Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή που πριν από λίγες ημέρες απέκτησε τον περιποιημένο αμπελώνα με το Ξινόμαυρο...

REPORTS

Από τον Απρίλιο του 2022, πάνω από τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου απλώνεται ο ιδιόκτητος βιολογικός µη αρδευόµενος αµπελώνας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο οινοποιός, που φιλοξενεί στην νέα έκδοση του το Wine Trails αυτό το Σάββατο, κοιτάζει τους πάντες στα μάτια διαθέτοντας αφοπλιστική ειλικρίνεια. Λατρεύει τον...

REPORTS

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.