Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Γάλλοι λένε όχι στο κόκκινο κρασί την τελευταία δεκαετία

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού στη Γαλλία μειώθηκε κατά ένα τρίτο τα τελευταία 10 χρόνια, αναφέρει μια ανησυχητική νέα έκθεση.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το γαλλικό RTL αποκάλυψε ότι «ποτέ δεν έχει πιει τόσο λίγο κρασί η Γαλλία».

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση βόμβα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κρασιού έχει μειωθεί σημαντικά στη χώρα, με το κόκκινο κρασί να είναι το χειρότερο πλήγμα. Οι καταναλωτές κόκκινου κρασιού έχουν μειωθεί κατά 32% σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν, το 2011.

Ειδικότερα, το τμήμα ηλικιών 19-35 έχει γυρίσει την πλάτη στα κόκκινα κρασιά, με τον αριθμό των καταναλωτών κόκκινου κρασιού να μειώνεται κατά 7% την περίοδο αυτή.

Η είδηση ​​ακολουθεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2019, η οποία παρότρυνε τους Γάλλους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ και να περιορίσουν την πρόσληψη αλκοόλ σε δύο ποτήρια την ημέρα.

«Για την υγεία των πολιτών, το αλκοόλ θα πρέπει να περιορίζεται σε δύο ποτήρια το πολύ την ημέρα, και όχι κάθε μέρα», έλεγε η εκστρατεία του οργανισμού δημόσιας υγείας εκείνη την εποχή.

Έτσι, ανταποκρινόμενος στις κατηγορίες για υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, Didier Guillaume, δέχτηκε κριτική νωρίτερα αυτό το έτος, όταν πρότεινε ότι το κρασί «δεν είναι σαν τα άλλα αλκοόλ» και σπάνια είναι η αιτία της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στους Γάλλους νέους.

Παράλληλα, η είδηση ​​της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού θα αποτελέσει περαιτέρω πλήγμα στο εμπόριο κρασιού της χώρας, μετά από έκθεση που δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΑ) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία υπέστη τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Τέλος, η Γαλλία δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στο δεύτερο μισό του 2020, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το κλίμα, όπως καταιγίδες, πυρκαγιές και παγετοί, όπως αποδεικνύεται από τις πολλές συγκλονιστικές φωτογραφίες με αμπελώνες καλυμμένους με παγάκια και καλλιεργητές να ανάβουν χαλιά με κεριά για να ζεστάνουν τα αμπέλια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πλέον φημισμένο ιταλικό αφρώδες κρασί, prosecco, αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στην αγορά της Αγγλίας, ελέω απομιμήσεων και «πλαστών» οίνων που πλασάρονται ως το αυθεντικό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιήσει το οινοποιείο Μαρκατσέλη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά παλαιούς...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η καθιερωμένη φθινοπωρινή μας συνάντηση στα Βοροινά στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται φέτος με νέο πρόγραμμα και ανανεωμένη διάθεση. Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, από τη...

REPORTS

Σε επίπεδα παρόμοια με τα ιστορικά χαμηλά του 2023 αναμένεται να κυμανθεί η εγχώρια οινοπαραγωγή με περίοδο αναφοράς από την 1η Αυγούστου 2024 έως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η ώρα που ο τρύγος πλησιάζει στο τέλος του, θα είχε ενδιαφέρον µια ανασκόπηση, όχι µόνο γι’ αυτά που επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες αλλά...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή έχει δείξει τα «δόντια» της σε πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του οίνου, όπως την Γαλλία και την Ιταλία, όμως, έχει φέρει στο...

REPORTS

Την άρση των περιορισμών που απέτρεπαν την μεταφορά σταφυλιών μικρών τοπικών οίνων σε άλλη περιοχή εντός της ευρύτερης ΠΓΕ για την παραγωγή διαμερισματικού οίνου,...