Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αξία των εξαγωγών κρασιού της Νέας Ζηλανδίας φτάνει σε υψηλό επίπεδο

Η αξία του κρασιού της Νέας Ζηλανδίας στις διεθνείς αγορές βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών, παρά την πτώση του όγκου των πωλήσεων, με τα στοιχεία των εξαγωγών για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο του 2022 να αυξάνονται κατά 6% από το προηγούμενο έτος.

Hand harvesting Riesling, at Ashmore Vineyard for Greywacke - the new Marlborough label of Kevin Judd, Marlborough, New Zealand

Οι εξαγωγές τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη, με τις πωλήσεις στις δύο χώρες σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ 157 εκατομμυρίων δολαρίων και 727 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αύξηση της αξίας ανά λίτρο ευθύνεται για τη συνολική αύξηση της αξίας κατά 6%. Αντίθετα, ο όγκος για το 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο παρουσίασε αρνητική τάση, σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Σεπτέμβριος του 2022 σημείωσε το δικό του ρεκόρ εξαγωγών καθώς η πρώτη φορά που η αξία εξαγωγής κρασιού της Νέας Ζηλανδίας ξεπέρασε το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κάθε μήνα, φτάνοντας τα 287 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Philip Gregan, Διευθύνων Σύμβουλος της New Zealand Winegrowers, δήλωσε: «Το ρεκόρ εξαγωγικής αξίας τον Σεπτέμβριο αποδεικνύει ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να εκτιμούν τις εξαιρετικές γεύσεις, τη δέσμευση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα των κρασιών της Νέας Ζηλανδίας, ιδιαίτερα σε σημαντικές διεθνείς αγορές όπως η Βόρεια Αμερική. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο επιλέγουν ένα μπουκάλι κρασί από τη Νέα Ζηλανδία από το ράφι καθώς γνωρίζουν ότι είναι ένα premium και μοναδικό προϊόν που μπορούν να εμπιστευτούν».

Το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και η ασυνεπής αξιοπιστία αποστολής συνέχισαν να επηρεάζουν τους καλλιεργητές και τα οινοποιεία στη Νέα Ζηλανδία και η συνεχιζόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού και η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων παραμένει ανησυχία για το εμπόριο κρασιού της χώρας, παρά τα καλά νέα.

Ο Gregan πρόσθεσε: «Οι πόρτες των κελαριών έχουν πληγεί σκληρά από την κατάρρευση του αριθμού των διεθνών τουριστών τα τελευταία δύο χρόνια. Αναμένεται ότι, με το άνοιγμα των συνόρων της Νέας Ζηλανδίας, θα δούμε την επιστροφή ξένων επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν για άλλη μια φορά να απολαύσουν όλες τις εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι οινοπαραγωγικές περιοχές μας. Μαζί με τους εγχώριους παραθεριστές, οι διεθνείς τουρίστες θα δώσουν στις οινοβιομηχανίες την ώθηση που χρειάζονται για να τις δουν κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...