Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις ΗΠΑ τα 11 δισ. έφτασε η αξία της χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ

Η κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα τρίτο έως το 2026, ωθούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ, ο μηλίτης, το κρασί, τα οινοπνευματώδη ποτά και τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTD) αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 7% σε όγκο σε 10 βασικές παγκόσμιες αγορές το 2022, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την IWSR Drinks Market Analysis.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης της κατηγορίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναμένεται επίσης να ξεπεράσει την ανάπτυξη που σημειώθηκε την τελευταία τετραετία. Ο όγκος CAGR προβλέπεται στο 7% μεταξύ 2022 και 2026, σε σύγκριση με +5%, 2018-22.

Τα μη αλκοολούχα προϊόντα πρόκειται να ηγηθούν αυτής της ανάπτυξης και αναμένεται να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% της προβλεπόμενης συνολικής αύξησης του όγκου της κατηγορίας.

«Η δυναμική κατηγορία χωρίς αλκοόλ και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ παρουσιάζει ευκαιρίες για σταδιακή αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι καταναλωτές στρατολογούνται από κατηγορίες ποτών, όπως τα αναψυκτικά και το νερό. Οι ιδιοκτήτες επωνυμίας έχουν την ευκαιρία να στρατολογήσουν άτομα που δεν πίνουν αλκοόλ», δήλωσε σχετικά με τη νέα έρευνα η Susie Goldspink, επικεφαλής του τμήματος No and low αλκοόλ, IWSR Drinks Market Analysis.

«Καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να αποφεύγουν το αλκοόλ σε ορισμένες περιπτώσεις ή να το απέχουν εντελώς κανένα αλκοόλ δεν αυξάνει σταθερά το μερίδιό του στην κατηγορία «όχι» και «χαμηλή».

Μεταξύ των 10 αγορών εστίασης που εξετάστηκαν από την Ανάλυση Αγοράς Ποτών της IWSR τον Δεκέμβριο του 2022, η αγοραία αξία των προϊόντων χωρίς αλκοόλ το 2022 έχει ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, από 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Τέλος, η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για την κατηγορία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εν τω μεταξύ, πιο δυναμική ανάπτυξη θα προέλθει από αγορές όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, οι οποίες θα έχουν διψήφιους ετήσιους ρυθμούς σύνθετης αύξησης όγκου τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.