Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αμπελουργός που πήρε την πρωτιά στο Women in Wine and Spirits

Η αμπελουργός του Wynns Coonawarra Estate, Cath Kidman, στέφθηκε αμπελουργός της χρονιάς στα πρόσφατα βραβεία Women in Wine and Spirits 2021 (WINWSA).

Η Kidman ήταν μεταξύ των 50 φιναλίστ που κέρδισαν μία από τις 18 κατηγορίες βραβείων και στάθηκε πλάι-πλάι με τους παραλήπτες σε 12 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο Naracoorte Community News, η Kidman περιέγραψε τη νίκη ως «τεράστιο σοκ και έκπληξη».

«Είναι πολύ ταπεινό να είσαι παρουσία διεθνών γυναικών που κάνουν σπουδαία πράγματα σε όλες τις πτυχές του κρασιού», είπε η Kidman.

Η WINWSA τιμά τις γυναίκες στη βιομηχανία ποτών σε όλο τον κόσμο και σε μια δήλωση για τις φιναλίστ και νικήτριες της φετινής χρονιάς, συνεχάρη την αφοσίωσή τους στη βιομηχανία.

«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την ποιότητα των συμμετοχών, απηχώντας τη γρήγορη εξέλιξη στον κλάδο του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών», ανέφερε η δήλωση.

«Το WINWSA 2021 συνεχίζει να γιορτάζει το θέμα της Αειφορίας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πώς η επιχειρηματική συμπεριφορά μπορεί να ωφελήσει το περιβάλλον μας, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρατηρήσουμε αυξανόμενο μερίδιο εταιρειών ή έργων με πράσινη σκέψη στις συμμετοχές μας, αντανακλώντας τις συλλογικές προσπάθειες για βιώσιμες πρακτικές».

Στη δουλειά της στο Wynns, η Kidman ηγήθηκε μιας σειράς δοκιμών αιχμής σε συνεργασία με το CSIRO και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή δοκιμάζει διαφορετικές τεχνικές για να βοηθήσει να γίνουν οι αμπελώνες πιο υγιείς και πιο ανθεκτικοί στην κλιματική αλλαγή, καθώς και ότι διεξάγει μια μακροχρόνια δοκιμή σε μια επιλογή κληρονομιάς αμπέλων του 1984 στο Wynns, γνωστό ως Johnson’s Block για να δοκιμάσει την έκταση ανθεκτικότητα των αμπελιών στην ξηρασία.

Αυτή η καλλιέργεια ήταν ξηρής καλλιέργειας και είχε αντέξει περισσότερα από 60 χρόνια κλίματος Coonawarra χωρίς άρδευση.

Το καλοκαίρι του 2016, το πιο καυτό στην ιστορία για την Coonawarra, η Kidman παρατήρησε ότι τα αμπέλια πήγαιναν εξαιρετικά καλά.

«Τα αμπέλια που δεν άρδευαν στην πραγματικότητα είχαν καλύτερη απόδοση από άλλα», είπε η Kidman σε πρόσφατη δήλωση της.

«Έδειχναν πολύ χαρούμενοι, είχαν υπέροχη ανάπτυξη και θόλο, καλή απόδοση επίσης και η ποιότητα των καρπών ήταν ακόμα εξαιρετική».

Μετά από μια σειρά φυσιολογικών δοκιμών, τα αμπέλια Johnson’s Block αποδείχθηκαν ότι έχουν καλύτερη ανθεκτικότητα στην ξηρασία από άλλα αμπέλια.

«Μας έκανε να σκεφτούμε αν αυτή η μνήμη που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των δεκαετιών μπορεί να κληρονομηθεί ή να περάσει στην επόμενη γενιά», είπε η Kidman.

Η Kidman πήρε μοσχεύματα από τα αμπέλια του Johnson’s Block και τα πολλαπλασίασε σε έναν νέο αμπελώνα το 2018, με μερικά νεαρά αμπέλια να αρδεύονται πλήρως, άλλα περίπου το 50 τοις εκατό και ένα μικρό μέρος δεν δέχεται καθόλου.

Η Kidman είπε ότι η δίκη θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

«Υποθέτουμε ότι αυτά τα αμπέλια προσαρμόζονται πραγματικά στα περιβάλλοντα στα οποία ζουν έξω στους αμπελώνες», ανέφερε.

Μεγαλώνοντας στην περιοχή κρασιού Yarra Valley της Victoria, η Kidman ανέπτυξε μια συγγένεια με την αμπελουργία σε νεαρή ηλικία.

«Μου αρέσει να είμαι έξω, έτσι για μένα το φυσικό βήμα ήταν να πάω στους αμπελώνες, παρά στην οινοποίηση», είπε η ίδια.

«Έχω αυτό το πάντρεμα δύο κόσμων την επιστημονική πτυχή και επίσης το να μπορώ να παίξω καλλιτεχνικά στους αμπελώνες δοκιμάζοντας νέες τεχνικές και όντας δημιουργικοί».

Τα βραβεία Women in Wine and Spirits ξεκίνησαν για πρώτη φορά για να αναγνωρίσουν τις επίδοξες και καταξιωμένες γυναίκες στην παγκόσμια βιομηχανία ποτών και λειτουργούν από το 2020.

Η κα Κίντμαν ανακηρύχθηκε επίσης η Καλύτερη Αμπελουργός της Χρονιάς για το 2020 Gourmet Traveller WINE και η αμπελουργός της χρονιάς για το 2020 στα βραβεία Australian Women in Wine Awards.

 

ΠΗΓΗ: winetitles.com.au

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...