Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αμερικάνικη οινική ζώνη Sonoma πρωταγωνιστεί σε νέα κωμωδία

Η νέα ταινία της IFC Films, με τίτλο «Pretty Problems», αποτυπώνει τα ψηλά και τα χαμηλά του οινοτουρισμού στη Βόρεια Καλιφόρνια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο περισσότερος κόσμος ονειρεύεται να βρεθεί σε μια πολυτελή περιήγηση σε οινοποιείο ή για διακοπές σε αμπελώνες, αλλά αυτό δεν αφορά τους πάντες… Αυτή η σύγκρουση βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας κωμωδίας της IFC Films, Pretty Problems, στην οποία η χώρα του κρασιού Sonoma παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε σκηνοθεσία Kestrin Pantera, η ταινία ακολουθεί το παντρεμένο ζευγάρι Lindsay (Britt Rentschler) και Jack (Michael Tennant) που, εν μέσω προκλήσεων σχέσης και καριέρας, αποδέχονται μια πρόσκληση για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο στη Sonoma με τους δισεκατομμυριούχους Cat (J.J. Nolan) και Matt Flax (Graham Outerbridge). Έπειτα, στην σειρά γίνεται σαφές ότι η Λίντσεϊ είναι πιο ενθουσιασμένη από τον Τζακ για τις πολυτελείς αποδράσεις, από μια γευσιγνωσία κρασιού σε μια νύχτα δολοφονίας-μυστηρίου έως μια συνεδρία σαμάνων υψηλού επιπέδου. Μπορεί άραγε η σχέση τους να επιβιώσει από τα απροσδόκητα άγχη της υπερβολής;

Συμπληρωματικά, ο Tennant, ο οποίος έγραψε την ταινία μαζί με τον Rentschler και μια άλλη συμπρωταγωνίστριά του, τη Charlotte Ubben, είχε πρόσβαση σε ένα κτήμα κρασιού που ανήκε σε θαυμαστές των ταινιών που είχε κάνει στο παρελθόν.

«Η Sonoma ήταν πάντα ένα κομμάτι μου», ανέφερε ο Tennant σε πρόσφατη δήλωση του, σημειώνοντας μάλιστα, ότι αυτός και ο Rentschler άρχισαν να αναπτύσσουν την ιστορία πάνω από ένα μπουκάλι ροζέ. «Είναι πανέμορφα εκεί και δεν μπορείς να πετάξεις ούτε πέτρα, χωρίς να χτυπήσεις ένα υπέροχο οινοποιείο».

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η ομάδα της ταινίας πέρασε ακόμη και χρόνο σε μερικά σημαντικά οινοποιία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Bricoleur, Flowers και Macrostie. Η δειγματοληψία του τοπικού ναύλου και των τοποθεσιών αναζήτησης δεν ήταν η μόνη έρευνα της ομάδας. Ο Tennant αφιέρωσε αρκετό χρόνο μελετώντας τη δουλειά και τις εμπειρίες των σομελιέ, αποκτώντας πληροφορίες για τη βιομηχανία κρασιού, καθώς και μερικά αστεία γευσιγνωσίας κρασιού.

«Η Sonoma ήταν το μεγαλύτερο αστέρι μας», είπε ο Rentschler. «Το τοπίο μιλάει πολύ και αντιπροσώπευε το είδος της υφής, φιλόδοξης αφθονίας που θέλαμε να ερωτευτούν οι χαρακτήρες μας». Τοπικές επιχειρήσεις και εστιατόρια φρόντισαν το σετ του Pretty Problems και ο παραγωγός Kind of Wild και ο οικολογικός παραγωγός DuMol του Russian River Valley πρόσφερε μπουκάλια για γυρίσματα. Αλλά το κρασί δεν ήταν απλώς ένα στήριγμα για το Pretty Problems.

«[Το κρασί] είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος και διασκεδαστική συζήτηση», είπε ο Ubben, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι σκηνές γεμάτες κρασί είναι οι πιο αστείες και καλύτερες της ταινίας. «Εφόσον τόσο μεγάλο μέρος της ταινίας ήταν αυτοσχέδιο, μας έδωσε σε όλους τόσα πολλά να παίξουμε και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ταινίας».

Οι Rentschler και Tennant εξήγησαν ότι το κρασί αποτελεί βασικό θέμα της ταινίας: κοιτάζοντας πέρα ​​από τις τιμές και τις επωνυμίες, οι θεατής μπορεί να εκλάβει εμπειρίες που έχουν αυθεντικό νόημα. «[Αυτό] μπορεί να είναι πολύ στο επίκεντρο της παθιασμένης οινοποίησης», είπε ο Rentschler, «και σίγουρα στο επίκεντρο του να μοιράζεσαι ένα μπουκάλι με αυτούς που αγαπάς». Το δίδυμο ελπίζει ότι το Pretty Problems θα προσθέσει στην αναγνώριση και την έλξη της Βόρειας Καλιφόρνια, ειδικά δεδομένων των προκλήσεων που έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα η περιοχή.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...