Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγγλική αμπελουργία ατενίζει ένα ρομποτικό μέλλον στο κλάδεμα και στην συγκομιδή

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν μια εντατική δουλειά που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εποχικούς εργάτες.

Το ερευνητικό έργο θα είναι μια τριετής συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, της Extend Robotics και του αμπελώνα Saffron Grange με έδρα την Ανατολική Αγγλία, ως μέρος της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση και την Innovate UK για την τεχνολογία στη γεωργία.

Το ερευνητικό έργο, που ονομάζεται «Integrated Human-Augmented Robotics and Intelligent Sensing Platform for Precision Ambreculture», θα δει την εταιρεία τεχνολογίας και πανεπιστημιακούς ερευνητές να συνεργάζονται με τον παραγωγό αφρώδους οίνου Saffron Grange για την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέψουν τον ρομποτικό αυτοματισμό εργασιών όπως το κλάδεμα και τη συγκομιδή.

Ελπίζεται ότι το έργο θα δείξει πώς οι αμπελώνες μπορούν να μειώσουν το κόστος εργασίας καθώς και να μειώσουν τις εκπομπές και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τρεχουσών προσεγγίσεων για την αμπελοκαλλιέργεια. Ο απώτερος στόχος της έρευνας είναι να «βελτιωθεί σημαντικά η παραγωγικότητα και η βιωσιμότητα της αμπελουργικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Extend Robotics.

Ο CEO της Extend Robotics, Δρ Chang Liu πρόσθεσε: «Η αμπελουργική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί κάλλιστα να είναι πάνω από 1.000 ετών, αλλά συνεχώς κινείται με την εποχή. Αυτή είναι απλώς μια συναρπαστική συνέχεια αυτής της προόδου.

«Η τεχνολογία μας θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την υγεία των καλλιεργειών τους, να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα από νωρίς και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη AI, θα μπορούν στη συνέχεια να αυτοματοποιούν γενικές εργασίες και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών τους με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική ποιότητα των καλλιεργειών και υψηλότερες αποδόσεις.

Μαζί με τα συστήματα τηλελειτουργίας που βασίζονται στην εικονική πραγματικότητα της Extend Robotics, επιστήμονες από το Queen Mary’s θα προσθέσουν την τεχνογνωσία τους στην τηλεπισκόπηση και τη φασματική ανάλυση εικόνας.

Πέρυσι, το κτήμα Friulano Ca’ Bolani άρχισε να δοκιμάζει το Slopehelper, ένα ρομπότ αιχμής για τη γεωργία.

Το ρομπότ Slopehelper αναπτύχθηκε από τον Σλοβένο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων PeK Automotive, μέρος της Peker Holding. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρισμό, μπορεί να λειτουργήσει για 8 έως 14 ώρες κάθε φορά και είναι ικανό να λειτουργεί σε διάφορους τύπους εδαφών και καιρικών συνθηκών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι κατάλληλο για κλίσεις εδάφους φτάνοντας κλίση έως και 42°.

 

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο...