Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγγλική αμπελουργία ατενίζει ένα ρομποτικό μέλλον στο κλάδεμα και στην συγκομιδή

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν μια εντατική δουλειά που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εποχικούς εργάτες.

Το ερευνητικό έργο θα είναι μια τριετής συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, της Extend Robotics και του αμπελώνα Saffron Grange με έδρα την Ανατολική Αγγλία, ως μέρος της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση και την Innovate UK για την τεχνολογία στη γεωργία.

Το ερευνητικό έργο, που ονομάζεται «Integrated Human-Augmented Robotics and Intelligent Sensing Platform for Precision Ambreculture», θα δει την εταιρεία τεχνολογίας και πανεπιστημιακούς ερευνητές να συνεργάζονται με τον παραγωγό αφρώδους οίνου Saffron Grange για την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέψουν τον ρομποτικό αυτοματισμό εργασιών όπως το κλάδεμα και τη συγκομιδή.

Ελπίζεται ότι το έργο θα δείξει πώς οι αμπελώνες μπορούν να μειώσουν το κόστος εργασίας καθώς και να μειώσουν τις εκπομπές και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τρεχουσών προσεγγίσεων για την αμπελοκαλλιέργεια. Ο απώτερος στόχος της έρευνας είναι να «βελτιωθεί σημαντικά η παραγωγικότητα και η βιωσιμότητα της αμπελουργικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Extend Robotics.

Ο CEO της Extend Robotics, Δρ Chang Liu πρόσθεσε: «Η αμπελουργική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί κάλλιστα να είναι πάνω από 1.000 ετών, αλλά συνεχώς κινείται με την εποχή. Αυτή είναι απλώς μια συναρπαστική συνέχεια αυτής της προόδου.

«Η τεχνολογία μας θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την υγεία των καλλιεργειών τους, να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα από νωρίς και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη AI, θα μπορούν στη συνέχεια να αυτοματοποιούν γενικές εργασίες και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών τους με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική ποιότητα των καλλιεργειών και υψηλότερες αποδόσεις.

Μαζί με τα συστήματα τηλελειτουργίας που βασίζονται στην εικονική πραγματικότητα της Extend Robotics, επιστήμονες από το Queen Mary’s θα προσθέσουν την τεχνογνωσία τους στην τηλεπισκόπηση και τη φασματική ανάλυση εικόνας.

Πέρυσι, το κτήμα Friulano Ca’ Bolani άρχισε να δοκιμάζει το Slopehelper, ένα ρομπότ αιχμής για τη γεωργία.

Το ρομπότ Slopehelper αναπτύχθηκε από τον Σλοβένο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων PeK Automotive, μέρος της Peker Holding. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρισμό, μπορεί να λειτουργήσει για 8 έως 14 ώρες κάθε φορά και είναι ικανό να λειτουργεί σε διάφορους τύπους εδαφών και καιρικών συνθηκών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι κατάλληλο για κλίσεις εδάφους φτάνοντας κλίση έως και 42°.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον κόσμο της αμπελουργίας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτουν τα παράσιτα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επικεφαλής αυτής της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...