Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πωλήσεις κρασιού στις ΗΠΑ παραμένουν ψηλά παρά τις προκλήσεις

Οι πωλήσεις φιαλών σε υψηλότερες τιμές έχουν ενισχυθεί καθώς τα εστιατόρια και οι αίθουσες γευσιγνωσίας άνοιξαν ξανά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, αλλά επανέλαβε επίσης τις ανησυχίες ότι οι νεότεροι καταναλωτές δεν αγκαλιάζουν το κρασί όπως η παλαιότερη γενιά.

Οι πωλήσεις κρασιών premium παρουσίασαν άνοδο στις ΗΠΑ πέρυσι, συνεχίζοντας μια γενική τάση προς φιάλες υψηλότερες τιμές, υποδηλώνουν στοιχεία στην τελευταία έκθεση κατάστασης του κλάδου από το τμήμα κρασιού της Silicon Valley Bank (SVB).

Ανέφερε ρυθμό αύξησης πωλήσεων 21% το 2021, με βάση τα στοιχεία από τα premium οινοποιεία στη βάση δεδομένων της. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 2007, είπε, προσθέτοντας ότι η μέση τιμή περιπτώσεων μεταξύ αυτής της ομάδας ήταν 271 $ το 2021, από 241 $ το 2020 και 262 $ το 2019.

Η αύξηση προήλθε από την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των αιθουσών γευσιγνωσίας, κλειστά λόγω του Covid-19, και τις συνεχιζόμενες ισχυρές διαδικτυακές πωλήσεις, ανέφερε η SVB στην έκθεσή της.

Σε έρευνα της τράπεζας, σχεδόν το 30% των premium οινοποιείων περιέγραψε το 2021 ως την καλύτερη χρονιά που έχει καταγράψει. Η SVB είπε ότι περίμενε άλλη μια καλή χρονιά για το premium κρασί το 2022, αν και με πιο αργή ανάπτυξη.

Ωστόσο, η ευρύτερη αγορά κρασιού δεν ήταν τόσο ρόδινη. Το 2021, «το σύνολο του κρασιού που πωλήθηκε μέσω χονδρικής μειώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, παρά τις αίθουσες γευσιγνωσίας, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και την επανέναρξη των ταξιδιών», δήλωσε η SVB.

Μακροπρόθεσμα, επέστρεψε σε ένα βασικό θέμα των εκθέσεων της τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας τις ανησυχίες ότι οι νεότεροι καταναλωτές δεν δείχνουν την ίδια προτίμηση για το κρασί με τις παλαιότερες γενιές.

Οι «baby boomers» οδήγησαν σε σημαντική ανάπτυξη για το κρασί στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά περισσότεροι από αυτήν την ομάδα φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης και το κρασί συνολικά χάνει μερίδιο αγοράς έναντι των οινοπνευματωδών ποτών, είπε η SVB.

Τόνισε επίσης τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή.

«Η βιομηχανία κρασιού ξεπέρασε πολλά εμπόδια για να πετύχει μια σκληρά κερδισμένη, σταθερή χρονιά πωλήσεων», δήλωσε ο Rob McMillan, ιδρυτής του τμήματος κρασιού της Silicon Valley Bank και συγγραφέας της έκθεσης.

«Τούτου λεχθέντος, εξετάζοντας τις μακροπρόθεσμες τάσεις, φέτος αποκαλύπτονται ζητήματα τόσο με τη ζήτηση των καταναλωτών όσο και με τη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση που μπορεί να επηρεάσουν τις επιχειρηματικές συνθήκες για τη βιομηχανία τα επόμενα χρόνια», είπε.

«Το μικρότερο ενδιαφέρον για το κρασί μεταξύ των νεότερων καταναλωτών, σε συνδυασμό με την καταπάτηση της συνταξιοδότησης και τη μείωση της κατανάλωσης κρασιού των οινόφιλων baby boomers, αποτελεί πρωταρχική απειλή για την επιχείρηση».

Σχετικά με το κλίμα, ο McMilland πρόσθεσε: «Οι συχνότερες ξηρασίες, πυρκαγιές και τυφώνες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, επηρεάζοντας τα πάντα, από τη συγκομιδή μέχρι την ασφάλιση.

«Η βιομηχανία κρασιού πρέπει να εξετάσει σοβαρά αυτά τα ζητήματα, καθώς οι αρνητικές συνέπειες είναι όλο και πιο εμφανείς».

 

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

REPORTS

Οι αμπελώνες του boutique Οινοποιείου Οίνοι Αδάμ βρίσκονται στα ριζά του Χορτιάτη. Η φύτευση του αμπελώνα στα Αρχαία Καλίνδοια ξεκίνησε το 2002. Όλα άρχισαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 7η χρονιά το Κτήμα Γεροβασιλείου κάνει το κρασί παιχνίδι και προσκαλεί το κοινό την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025, στις 19:00, για μια γευστική...

REPORTS

Η Οινοποιία Ψαρούλη, μια από τις πλέον καταξιωμένες οικογενειακές επιχειρήσεις στο τομέα της παραγωγής ποιοτικού οίνου στην Ελλάδα, ανακοινώνει με χαρά τη στρατηγική συνεργασία...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...