Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εγκληματολογικές εξετάσεις για την μείωση απομιμήσεων στο κρασί

Δύο εταιρείες ακτινιδίων χρησιμοποιούν την ιατροδικαστική επιστήμη για το κρασί για πρώτη φορά, για να επαληθεύσουν πού παρασκευάζεται, σε ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των πλαστών σοδειών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Από τις βραχώδεις πλαγιές του Waikari στο Canterbury μέχρι μια αίθουσα συνεδριάσεων στο Λονδίνο, τα κρασιά της Pyramid Valley έχουν ταξιδέψει έως και 19.000 χιλιόμετρα, αλλά μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η προέλευσή τους.

Ένα μπουκάλι κρασί Pyramid κοστίζει πάνω από 100 δολάρια και οι αγοραστές θέλουν να μάθουν αν είναι από την κοιλάδα Pyramid, όταν η ετικέτα το αναφέρει.

«Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να επαληθευτεί ήταν το μπουκάλι, έτσι οι άνθρωποι έβαλαν πράγματα σε μπουκάλια όπως μονάδες RF-ID και ειδικές ετικέτες και τώρα τα NFT κινούνται διάσπαρτα, χωρίς να υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να επαληθεύσει το περιεχόμενο του μπουκαλιού», ανέφερε ο Steve Smith της Pyramid Valley Wines.

Η Pyramid Valley Wineries έχει συνεργαστεί με μια άλλη επιχείρηση ακτινιδίων για να κάνει ακριβώς αυτό.

Με βάση το Dunedin, η Oritain εργάζεται για να κάνει το ίδιο με εταιρείες τροφίμων και υφασμάτων εδώ και χρόνια.

«Η επιστήμη πηγάζει από το ποινικό ιατροδικαστικό πεδίο, άρα αναγνωρίζοντας από πού προέρχονται τα πτώματα σε ανθρωποκτονίες μέχρι τη βαλλιστική ταυτοποίηση», δήλωσε ο Stew Whitehead της Oritain.

«Αυτό που κάναμε υιοθετήσαμε την ίδια μεθοδολογία και την εφαρμόσαμε με κάποια στατιστικά υψηλού επιπέδου που έχουμε αναπτύξει, με πολλά από αυτά να είναι εσωτερικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Είναι μια πρωτοποριακή δουλειά για μια βιομηχανία που έχει μεγάλο πρόβλημα απομιμήσεων.

Αν και η έκταση του προβλήματος δεν είναι γνωστή με βεβαιότητα, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι το 20% του κρασιού που πωλείται σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να έχει εσφαλμένη σήμανση. Στην προκειμένη περίπτωση, η επιστήμη αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβής, με το κρασί να μπορεί να ανιχνευθεί σε αμπελώνες που φυτεύτηκαν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.