Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξερευνώντας Prosecco, Vin Santos και Corvina στην Εβδομάδα Οίνου του Μιλάνου

Ολοκληρώθηκε το διεθνές πρόγραμμα Μasterclass στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οίνου του Μιλάνου στις 11-12 Οκτωβρίου με την συμμετοχή και ειδικών από Χονγκ Κονγκ, Σενζέν και Τόκιο μέσω ζωντανής τηλεδιάσκεψης.

Επιστρέφοντας για πέμπτη χρονιά φέτος, η Εβδομάδα Οίνου του Μιλάνου συνέχισε να προσφέρει μια καινοτόμο εμπειρία από τα καλύτερα κρασιά από διάφορες ιταλικές περιοχές, ενώ λειτουργούσε και διαδικτυακά στην ψηφιακή πλατφόρμα MWW, λειτουργώντας ως διεθνής κόμβος οίνου για πάνω από μια εβδομάδα. Επισκέπτες της Εβδομάδας ήταν τόσο απλοί λάτρεις του κρασιού, όσο και influencers αλλά και μέλη της αλυσίδας αξίας του Οίνου από όλο τον κόσμο.

Στην Ασία, επαγγελματίες του κρασιού από τις αγορές του Χονγκ Κονγκ, του Σενζέν και του Τόκιο συμμετείχαν στην ηλεκτρονική  γευσιγνωσία και αφοσιώθηκαν σε μερικές από τις καλύτερες ιταλικές ετικέτες.

Την πρώτη μέρα, η εκδήλωση ξεκίνησε με το «A Look To The East: Tasting Of Valdo Best Sellers In Asia». Ο Gianfranco Zanon, Chief Winemaker Valdo, μαζί με τον Stefano La Torre, Area Manager Asia Pacific-Africa & Middle East of Valdo πραγματοποίησαν μια γευσιγνωσία ποιοτικών παραγωγών Prosecco ενός από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά οινοποιεία στο Valdobbiadene.

Ακολούθησε το «Vin Santo Del Chianti D.O.C.: A Golden Coffer Of Light And History» υπό τη γευστική καθοδήγηση του Chianti Wine Ambassador Luca Alves, το Masterclass δοκίμασε επτά Vin Santos από διαφορετικές υποπεριοχές παραγωγής που αποτελούν επί του παρόντος μέρος της προστατευόμενης ονομασίας Chianti.

Την επόμενη μέρα, το κοινό ακολούθησε τους ομιλητές του κρασιού Cristina Mercuri και Filippo Bartolotta για να εξερευνήσουν ένα γευστικό ταξίδι στις συλλογές Masottina, ανεβαίνοντας σημαντικά στην ποιοτική πυραμίδα των κρασιών Prosecco. Μέσω τυφλής γευσιγνωσίας, δόθηκε μια αισθητηριακή και διερευνητική ανάλυση για την κατανόηση της στάσης της γεύσης, στη σύγκριση του διαφορετικού terroir, ξεκινώντας από το Prosecco DOC Treviso και τελειώνει με το R.D.O., το Rive di Ogliano.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, στο «Corvina Manifesto: Chiaretto Di Bardolino And Bardolino Cru», ο ομιλητής του κρασιού Angelo Peretti έδωσε μια διεξοδική εξήγηση για την Corvina, την πιο σημαντική γηγενή ποικιλία κόκκινου σταφυλιού στην επικράτεια της Βερονέζης, η οποία έχει καλλιεργηθεί στη Valpolicella και στους λόφους της λίμνης Garda για αιώνες. Κατά τη διάρκεια του masterclass, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν διαφορετικές ερμηνείες του Chiaretto di Bardolino (βουνό, οργανικό και αμφορέα) και είχαν μια προεπισκόπηση των τριών «ξαναανακαλυφθέντων» cru: La Rocca Bardolino, Montebaldo Bardolino και Sommacampagna Bardolino.

Πηγή: thedrinkbusiness.com

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.