Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμπλουτίζει τη λίστα των κρασιών της η Κάιλι Μινόνγκ με το cru classé Προβηγκίας

Με το ροζέ Prosecco της να πουλάει ένα εκατομμύριο μπουκάλια μέχρι το τέλος του έτους, η πριγκίπισσα της ποπ Κάιλι Μινόγκ πρόσθεσε ένα cru classé ροζέ Προβηγκίας στην γκάμα των κρασιών της.

Το «Kylie Minogue 2020 Cru Classé Côtes de Provence Rosé» είναι φτιαγμένο μείγμα 45% Σενσό, 25% Σιράζ, 15% Γκρενάς, 10% Καρινιάν και 5% Καμπερνέ.

Όλα τα σταφύλια που περιέχει το κρασί προέρχονται από το κτήμα cru classé του Château Sainte Roseline στο Les Arcs-Sur-Argens στην Προβηγκία, το οποίο είναι πλούσιο σε άργιλο – ασβεστολιθικά εδάφη.

Το  Château Sainte Roseline πήρε τον τίτλο του cru classé το 1955. Σήμερα ο αμπελώνας έχει έκταση πάνω από 110 εκτάρια.

Ο τρύγος γίνεται το βράδυ, τα σταφύλια πιέζονται απαλά και στη συνέχεια παλαιώνονται μετά τη ζύμωση για να δώσουν στον κρασί επιπλέον υφή και γεύση.

Το ροζέ κρασί λένε ότι προσφέρει νότες από λευκά άνθη, άνθη εσπεριδοειδών, ροζ γκρέιπφρουτ και βερίκοκο. Ξηρό με έντονη οξύτητα, το φινίρισμα του είναι έντονο και δροσιστικό.

Η τιμή του ανέρχεται στα £45.00 το μπουκάλι. Το ροζέ είναι διαθέσιμο προς πώληση στο  Harvey Nichols και μέσω της σελίδας κρασιών της Κάιλι Μινόγκ. Κυκλοφορεί επίσης στο ιδιωτικό κλάμπ της Άνναμπελ στο Μέιφερ.

Το πολύτιμο αυτό ροζέ της Προβηγκίας συμπεριλαμβάνεται στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο κρασιών της τραγουδίστριας, το οποίο περιλαμβάνει Margaret-River Σαρντονέ, ροζέ Côtes de Provence, ροζέ Prosecco, organic Cava και νότιο γαλλικό Σοβινιόν μπλαν, Μερλότ και Ροζέ.

«Με έχει συγκινήσει η καταπληκτική αντίδραση στα «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ». Το να έχω κυκλοφορήσει εφτά κρασιά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχοντας πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια μπουκάλια και τώρα να εξάγονται σε τέσσερις ηπείρους ήταν απίστευτο και καταπληκτικό για όλη την οικογένεια «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ» – τους καλλιεργητές, τους οινοπαραγωγούς, τους διανομείς και το σημαντικότερο – τους καταναλωτές.» είπε η Μινόνγκ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.