Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Το Messinia Terroirs με επιλεγμένους ερυθρούς οίνους από τη Μεσσηνία έδωσε το παρόν στην εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα, στα Σπάτα.

Για πρώτη φορά εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και το περίφημο Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία, με εσοδείες από το 1998, παρουσιάστηκαν στην ξεχωριστή οινική εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2023, από τον οινοχόο Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET. Μερικά από τα κορυφαία μεσσηνιακά κρασιά από το Κτήμα Δερέσκου, το Lacules Estate, το Navarino Vineyards & την Panagiotopoulos Wines & Spirits. Για το τέλος, δύο κρασιά «κειμήλια» όπως ανέφερε η διοργάνωση Vinetum το ένα από το μη υφιστάμενο πλέον Οινοποιείο Τσώλης, το «K Ftelia» εσοδείας 2008 και το άλλο της οινοποιίας Boutari, Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία εσοδείας 1998.

Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν είναι:

NAVARINO VINEYARDS

  • KOTYLE Cabernet Sauvignon 2013, 2016, 2018

PANAGIOTOPOULOS WINES & SPIRITS

  • Merlot Organic 2014
  • Syrah 2013
  • Cabernet Sauvignon Organic 2013
  • 36 Cabernet Sauvignon 2008

LACULES ESTATE

  • Lacules Estate Merlot 2020
  • Lacules Estate Syrah 2020

ΚΤΗΜΑ ΔΕΡΕΣΚΟΥ

  • Domaine Dereskos Agrilia Cabernet Sauvignon 2006, 2005
  • Domaine Dereskos Merlot 2021

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΩΛΗ

  • K FTELIA 2008

BOUTARIS

  • CABERNET SAUVIGNON 1998

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...