Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελληνικό οίνο και νέα ΚΑΠ αναλύει η Ευρωπαϊκή Ένωση Οινοποιών στη Σαντορίνη

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό κλάδο εν μέσω πανδημίας και όχι μόνο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), Ignacio Sanchez Recarte, κατά την επίσκεψη του στην Σαντορίνη με εκπροσώπους του ελληνικού οίνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του CEEV, προσκεκλημένος του Υπουργείου Τουρισμού και με αυτή την ευκαιρία γνώρισε διαδικτυακά το νέο Δ.Σ. το Σ.Ε.Ο. και μίλησε διεξοδικά μαζί του για μείζονα θέματα του κλάδου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα των νέων φυτεύσεων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ελληνικό αμπελώνα, η ψηφιακή ετικέτα για πληροφορίες όπως τα συστατικά και οι διατροφικές πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης κατανάλωσης αλκοόλ και βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι ο CEEV είναι ο βασικός φορέας εκπροσώπησης των ιδιωτικών οινοποιείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης αλλά και μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Ο ΣΕΟ αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτού του φορέα και συνεργάζεται στενά μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την συλλογική θέση του Δ.Σ., δήλωσε την ικανοποίησή του για την κινητικότητα του CEEV μπροστά στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Κλείνοντας, ο Γ.  Γραμματέας του CEEV υπογράμμισε ότι ο ΣΕΟ και τα μέλη του μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη βοήθεια του CEEV για να ακούγεται η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον κόσμο της αμπελουργίας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτουν τα παράσιτα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επικεφαλής αυτής της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Oι συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον αμπελοοινικό τομέα και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισης τους θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικού...

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...