Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μανωλόπουλος

Η Agrenda συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τον νεοεκλεγή πρόεδρο Αναστάσιο Κανέλλη, που διαδέχεται τον Παναγιώτη Μανωλόπουλο έπειτα από μακρόχρονη πορεία στη διοίκηση του Συνδέσμου.

Κατά την σύσταση σε σώμα ορίστηκαν οι θέσεις των εκλεγμένων μελών ως εξής:

Πρόεδρος: Αναστάσιος Κανέλλης

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μανωλόπουλος

Γενική Γραμματέας: Χρύσα Γριμπάμπη

Αναπληρώτρια Γραμματέας: Ιωάννα Βαμβακούρη

Ταμίας: Σπυριδούλα Σουπιώνη

Μέλη: Δημήτριος Σκουτέλας

Αλέξανδρος Τζαχρίστας

Ο νέος πρόεδρος, Αναστάσιος Κανέλλης, δηλώνει στην Agrenda ότι ο ίδιος εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμεί να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των οινολόγων ενώ διαβεβαιώνει ότι η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. με τη νέα σύστασή της θα φανεί χρήσιμη στις εξελίξεις του κλάδου μέσα από σεμινάρια, δράσεις και επιτροπές ανά περιοχή.

Προφίλ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1999, έχει έδρα την Αθήνα και διοικείται από εκλεγμένο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που αλλάζει ανά διετία.

Είναι Επαγγελματικό και Επιστημονικό Σωματείο που σκοπός του είναι:

• Η ενεργός παρουσία στα Ελληνικά Οινολογικά δρώμενα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών του κλάδου και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την αμπελοοινική παραγωγή

• Η συμβολή σε θέματα που αφορούν την άσκηση του επαγγέλματος και την εκπαίδευση των Οινολόγων – Τεχνολόγων Ποτών

• Η συμβολή στη μελέτη και σύνταξη νόμων και διατάξεων σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος, την αμπελοοινική παραγωγή και την εκπαίδευση

• Η θεμελίωση και ανάπτυξη της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της

• Η συμμετοχή σε φορείς ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των οίνων και των αλκοολούχων ποτών

• Η ανάπτυξη σχέσεων και η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς συλλόγους σε Ελλάδα και εξωτερικό

• Η διαρκής παρακολούθηση των Τεχνολογικών και Επιστημονικών εξελίξεων στον χώρο της Οινολογίας, Τεχνολογίας Ποτών, της Αμπελολογίας, και της Ζυθοποιίας

• Η ενημέρωση και εκπαίδευση των Οινολόγων – Τεχνολόγων Ποτών στη διαρκώς εξελισσόμενη Οινολογική Επιστήμη και Τεχνολογία

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συμμετέχει σαν εμπειρογνώμονας σε Νομοπαρασκευαστικές Ομάδες των υπουργείων Αγροτικής Πολιτικής και Παιδείας, του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) αλλά και του διεθνούς προγράμματος “Wine in Moderation” στις Βρυξέλλες. Ανήκει στα συνδεδεμένα μέλη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.).

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. έχει στο ενεργητικό της πολλές δράσεις μεταξύ των οποίων την οργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων για επαγγελματίες (Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων, Οργανοληπτικά Ελαττώματα Μπίρας, Επίδραση της Δρυός στα Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά των Οίνων, Αμπελουργικές Ζώνες, Έλεγχος της Αγοράς του Αμπελοοινικού Τομέα κ.α.), διαγωνισμών για την βράβευση προϊόντων/εταιρειών προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει προτάσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα των οινολόγων, τη διαμόρφωση της νομοθεσίας του αμπελοοινικού κλάδου και τα προγράμματα σπουδών οινολογικής εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS”, διοργανώνουν Ημερίδα στις 20 Ιουνίου 2025 και ώρα...

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS”, διοργανώνουν Ημερίδα στις 20 Ιουνίου 2025 και ώρα...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πιο όψιμη κατά περίπου 3-4 ημέρες αναμένεται η φετινή χρονιά σε σχέση με το 2024 στους αμπελώνες της Κρήτης σύμφωνα με νέο δελτίο γεωργικών...