Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Είσοδος επενδυτών στους αμπελώνες Vassaltis της Σαντορίνης

Οι αμπελώνες Vassaltis, βάζουν στο κάδρο της δραστηριότητάς τους και την παραγωγή μελιού.

του Γιώργου Λαμπίρη

Νέα μετοχικά δεδομένα προκύπτουν για τους αμπελώνες Vassaltis της Σαντορίνης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην οινοποιία εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού και όχι εγχώριος επενδυτής ή κάποιο άλλο οινοποιείο από τα ομολογουμένως αρκετά που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στο νησί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η μεταβολή στα μετοχικά δεδομένα της οινοποιίας πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου, του Κωνσταντίνου Καραμανή αλλά και μίας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης της Pelion Corporation Ltd, αμφότεροι με έδρα τη Λευκωσία. Στο πλαίσιο των μετοχικών αλλαγών ο ιδρυτής του οινοποιείου, Γιάννης Βαλαμπούς, παραμένει πλειοψηφών μέτοχος στην επιχείρηση με ποσοστό που αγγίζει το 80%, ενώ η αύξηση κεφαλαίου που ουσιαστικά εισφέρει ρευστότητα στην εταιρεία ανέρχεται στα επίπεδα των 280 χιλ. ευρώ. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βαλαμπούς με τις νέες μετοχικές τροποποιήσεις και την είσοδο των επενδυτικών κεφαλαίων κατέχει το 79,74% των μετοχών, ο Κ. Καραμανής ποσοστό 13,18% και η Pelion Corporation ποσοστό 5%. Μεταξύ των μετόχων παραμένουν με ποσοστό λίγο πάνω από 1% ο καθένας, ο Γιάννης Παπαοικονόμου και ο Ηλίας Ρουσσάκης, οι δύο οινολόγοι και πρόσωπα που συμπορεύτηκαν με τον Γιάννη Βαλαμπού στην διαδρομή του οινοποιείου.

 

Δραστηριότητα και στην παραγωγή μελιού

Tαυτόχρονα με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι αμπελώνες Vassaltis, βάζουν στο κάδρο της δραστηριότητάς τους και την παραγωγή μελιού, καθότι εκτός του ότι διαθέτουν ήδη προϊόν που κυκλοφορεί και συγκεκριμένα πρόκειται για μέλι ανθέων, εντάσσουν και τυπικά την παραγωγή μελιού στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Nα σημειωθεί ότι οι αμπελώνες Vassaltis το 2019, η οποία ήταν και η καλύτερη χρονιά τους από την στιγμή της έναρξης λειτουργίας τους από πλευράς οικονομικών επιδόσεων, κατέγραψαν κύκλο εργασιών στα 665,5 χιλ. ευρώ από 586 χιλ. ευρώ που ήταν το 2018, με καθαρά κέρδη 43 χιλ. ευρώ, έναντι 151,7 χιλ. ευρώ που ήταν το 2018.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γιάννη Βαλαμπού αναφορικά με την αλλαγή μετοχικών ισορροπιών, o ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι περισσότερο για το θέμα.

 

Η διαδρομή των αμπελώνων Vassaltis

Εξετάζοντας την πορεία των αμπελώνων Vassaltis, ο Γιάννης Βαλάμπους μετουσίωσε σε επιχειρηματική προσπάθεια το πάθος του για το κρασί, γεγονός που τον έκανε να επιστρέψει στη Σαντορίνη, όπου πέρασε πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας.

Στον απόηχο της ελληνικής οικονομικής κρίσης το 2010, ο ίδιος αποπειράθηκε να δώσει νέα πνοή στους αμπελώνες που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Έτσι, επικεντρώθηκε στο να μετατρέψει τους οικογενειακούς αμπελώνες σε ένα πλήρως μοντέρνο, σύγχρονο οινοποιείο μπουτίκ οινοποιείο και να δημιουργήσει κρασιά με χαρακτήρα που αναδεικνύουν την ποιότητα των σταφυλιών της Σαντορίνης. Το νέο οινοποιείο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Συνοδοιπόροι του υπήρξαν οι δύο οινολόγοι και συνεργάτες του, Ηλίας Ρουσσάκης και Γιάννης Παπαοικονόμου. Κοινή επιδίωξη και των τριών ήταν να αποδείξουν ότι η Σαντορίνη είναι ικανή να παράγει κρασιά παγκόσμιας κλάσης και ότι η νέα γενιά Ελλήνων οινοποιών, χρησιμοποιώντας την ικανότητα και την οινοποιητική της τέχνη, είναι αυτή που θα βοηθήσει να ταξιδέψουν τα κρασιά στο διεθνές κοινό των οινόφιλων.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεξήχθη η τελετή αποφοίτησης τίτλων και υποτροφιών του WSPC, ύστερα από περίοδο αναμονής 4 ετών.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.