Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στόχος η αύξηση στις εξαγωγές κατά 5% στην Δυτική Πελοπόννησο

Να αναστρέψει το κλίμα στις -αμελητέες- εξαγωγές εξαιρετικής ποιότητας κρασιών που παράγονται στην Αχαΐα και την Ηλεία, προς την Ιαπωνία και την Κορέα, στοχεύει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι ομάδες-στόχοι στις δύο χώρες για τα κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), τα οποία παράγονται από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: ΠΓΕ Αχαΐας, ΠΓΕ Ηλεία, ΠΓΕ Λετρίνων, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου και ΠΟΠ Πάτρα.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του προγράμματος θα στραφεί στο να εξοικειωθούν οι ομάδες-στόχοι με τις ζώνες που προωθεί η Περιφέρεια και να ταυτιστούν με περιοχές προέλευσης οίνων ανώτερης ποιότητας. Επίσης, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι καταναλωτές των αγορών για το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα στις ζώνες της Δυτικής Ελλάδας, και φυσικά να διεισδύσουν και να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις αγορές αυτές με στόχο την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ειδικός στόχος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την ποικιλία και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούν οι οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ κατά 5% σε Ιαπωνία και 10% στην Κορέα, εκθέτοντας το πρόγραμμα σε κοινό άνω των 400 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι να υπάρξει θετική επίπτωση 5% στις ετήσιες εξαγωγές της Ελλάδας προς τις αγορές των δύο χωρών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: www.pelop.gr

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας στο καθεστώς που διέπει τις άδειες φύτευσης αμπέλου προσπαθεί να προωθήσει η Κομισιόν, πρόθεση της οποίας είναι η αύξηση του ποσοστού...

REPORTS

Από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, με τον καιρό δημιουργούνται terroir πολλά υποσχόμενα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Τηνιακοί Αμπελώνες δημιουργήθηκαν το 2000 από τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο και τον Gerard Margeon, Executive Head Sommelier του ομίλου εστιατορίων Alain Ducasse. Οι δυο...

REPORTS

Τη ∆ευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων 2021-2022 σύµφωνα µε το xρονοδιάγραµµα διαδικασίας ένταξης στο πρόγραµµα που προβλέπει η...

Copyright © 2020 Greenbox SA.