Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δυναμικό παρών έδωσε η Οινοποιία Μαλαματίνα στην έκθεση ProWein

Η Οινοποιία Μαλαματίνα, έδωσε δυναμικό «παρών» στην 30η έκθεση ProWein – International Trade Fair Wines and Spirits, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αναδεικνύοντας την ιστορία, το μέγεθος και τη δυναμική της εταιρείας στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας οίνου στην παγκόσμια αγορά.

Η Οινοποιία, η οποία φέτος συμπληρώνει 129 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής ιστορικών αλλά και νέων καταξιωμένων προϊόντων, συμμετείχε και με τις πέντε βραβευμένες σειρές της – Ρετσίνα Μαλαματίνα, 2303 REZINE, Φίλιωμα, Ρεζινέ και Τέσσερις Άγγελοι – συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των ειδικών και των επαγγελματιών του κλάδου από όλον τον κόσμο και λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Παράλληλα, παρουσίασε τη σειρά «Μοσχοβόλι», μία σειρά ημίγλυκων κρασιών, και τη σειρά ξηρών κρασιών «Αγιόκλημα», οι οποίες κυκλοφορούν αποκλειστικά στο εξωτερικό σε συσκευασία των δύο λίτρων, σε λευκό, ροζέ και κόκκινο. Επισκέπτες τόσο από την Αυστραλία και την Αμερική όσο και από την Αγγλία και τις χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Οινοποιίας, να δοκιμάσουν τις νέες σειρές κρασιών της από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, με ρετσίνα και χωρίς, ενώ πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αποτέλεσε η εμβληματική Ρετσίνα Μαλαματίνα.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με την παρουσίαση των σύγχρονων και βασισμένων σε διεθνή πρότυπα, τεχνικών παραγωγής όλων των προϊόντων της Οινοποιίας, αναδεικνύοντας την υψηλή της τεχνογνωσία, συνώνυμη της υψηλής της ποιότητας. Συγκεκριμένα, θετική εντύπωση προκάλεσε η εφαρμογή ενός πλέον σύγχρονου ειδικού software, ένα από τα καλύτερα προγράμματα παγκοσμίως, σε όλες τις μονάδες της, το οποίο ελέγχει τα σταφύλια κατά την παραλαβή τους και επιβλέπει όλα τα στάδια παραγωγής – τον μούστο, τη δεξαμενή, τη ζύμωση, μέχρι και την εμφιάλωση -, ενισχύοντας την ποιότητα και τα μεγέθη που μπορεί να παράγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οινοποιία Μαλαματίνα είναι η μοναδική οινοποιία στην Ελλάδα που λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα και από τις λίγες που το κατέχουν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης που απευθύνονταν στο πολύ απαιτητικό κοινό του, η Οινοποιία συμμετείχε στο σεμινάριο New Age Retsina με εισηγήτρια την πλέον ειδική και πολύπειρη Master of Wine Caro Mauer, που είχε ως θέμα του τη σύγχρονη και κοσμοπολίτικη ερμηνεία του παραδοσιακού στυλ κρασιού. Εκεί, η βραβευμένη 2303 REZINE Wild Ferment, σε γευσιγνωσία της Master of Wine, έλαβε πολύ θετικά σχόλια, ξεχωρίζοντάς την για τα ανθικά αρώματα στη μύτη, εσπεριδοειδή, μήλο και γιασεμί στη γεύση, και για το ελαφρύ και μεταξένιο σώμα της.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Μικέ, Sales Director του Ομίλου «Η παρουσία της Οινοποιίας Μαλαματίνα στη διεθνή έκθεση ProWein, ενισχύει την εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και δημιουργεί νέες προοπτικές για το ελληνικό κρασί. Το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον επαγγελματιών, εμπορικών επισκεπτών, καθώς και επιχειρήσεων του εξωτερικού σε κλάδους λιανικής, εξειδικευμένου εμπορίου και HoReCa μεγάλης κλίμακας, για τα διακεκριμένα προϊόντα της, αντανακλά τη μεγάλη προσήλωση όλων μας στην επόμενη μέρα μίας ιστορικής Οινοποιίας που επανασυστήνεται και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά. Με όραμα την εξέλιξη, προβάλει νέες τεχνικές οινοποίησης και πολλές καινούργιες και ποιοτικές σειρές κρασιών. Παράλληλα, επεκτείνεται στη διεθνή αγορά κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες που αφορούν κυρίως στο χονδρεμπόριο, ενώ πραγματοποιεί και προωθητικές ενέργειες με αποδέκτες τους καταναλωτές του εξωτερικού. Με σεβασμό στην κληρονομιά μίας ιστορίας 129 ετών, η Οινοποιία Μαλαματίνα αδιαμφισβήτητα προχωράει στο επόμενό της κεφάλαιο, κάνοντας παγκοσμίως διάσημη τη Ρετσίνα και το ποιοτικό ελληνικό κρασί».

Σημειώνεται, ότι οι εξαγωγές για την Οινοποιία το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων, ενώ είχε παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η έκθεση ProWein αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συγκεντρώνοντας κάθε έτος πλήθος επαγγελματιών από τη διεθνή αγορά του οίνου. Συνολικά, στο πλαίσιο της φετινής 30ης επετειακής διοργάνωσης, έλαβαν μέρος 5.400 εκθέτες από 65 χώρες και περισσότεροι από 47.000 επισκέπτες από 135 χώρες.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

H Wine Plus ετοιμάζει τη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση...

REPORTS

Το οινοποιείο Kendall-Jackson έκλεισε συμφωνία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) για να γίνει ο πρώτος επίσημος οινικός συνέταιρος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.