Η οινοποίηση και η παλαίωση του κρασιού σε διαφορετικά δοχεία/υποδοχείς, όπως δρύινα βαρέλια και μεγάλες δρύινες δεξαμενές, τσιμεντένιες δεξαμενές αυγά και αμφορείς, είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται για να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο κρασί, ανάλογα με το δοχείο που επιλέγεται.
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 με θέμα «Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» θα εξετάσουμε τις διαφορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μεθόδου, δοκιμάζοντας, τυφλά όπως πάντα, κορυφαία κρασιά στα οποία έχουν εφαρμοστεί.
Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο & οινοποιό Νίκο Καρατζά από την Oenops Wines.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
