Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» στο Wine Club THESSALONIKI ’96 στις 30 Απριλίου

Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς… Ποικιλία υλικών για την οινοποίηση και την ωρίμανση του κρασιού, θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό του Wine Club THESSALONIKI ’96 στις 30 Απριλίου.

Η οινοποίηση και η παλαίωση του κρασιού σε διαφορετικά δοχεία/υποδοχείς, όπως δρύινα βαρέλια και μεγάλες δρύινες δεξαμενές, τσιμεντένιες δεξαμενές αυγά και αμφορείς, είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται για να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο κρασί, ανάλογα με το δοχείο που επιλέγεται.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 με θέμα «Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» θα εξετάσουμε τις διαφορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μεθόδου, δοκιμάζοντας, τυφλά όπως πάντα, κορυφαία κρασιά στα οποία έχουν εφαρμοστεί.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο & οινοποιό Νίκο Καρατζά από την Oenops Wines.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την έντονη δυσαρέσκεια τους με την εξαίρεση πολύπαθων αμπελουργικών περιοχών της χώρας από το Μέτρο 23 εξέφρασαν αντιπρόσωποι όλων των αμπελουργικών περιοχών της χώρας...

REPORTS

Νέο συμβόλαιο τιμής στο κρασί με συνέπεια στον πολιτισμό προωθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Άνοιγμα στο σύνολο των συντελεστών του κλάδου υπόσχεται ο νέος...

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...