Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διπλασιάζεται η αξία των κρασιών με πώμα από φελλό, σε σχέση με αυτών με βιδωτά πώματα

Τα κρασιά που σφραγίζονται με φυσικό πώμα από φελλό έχουν αυξηθεί δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τα βιδωτά πώματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

του Ζήση Πανάγου

Μια πρόσφατη έκθεση που ανατέθηκε από την Πορτογαλική Ένωση Φελλού (APCOR), σχετικά με δεδομένα που αναφέρει η Nielsen ανέλυσε τα 1.500 κορυφαία αποθέματα κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα κρασιά με φυσικό φελλό συνεχίζουν να αυξάνονται σε τιμές σε σύγκριση με αυτά που κλείνουν με βιδωτό καπάκι.

Η τιμή των κρασιών με πώματα από φελλό πωλείται κατά μέσο όρο κατά 3,04 £ περισσότερο από τα αντίστοιχα. Η έρευνα δείχνει αύξηση αξίας 29% για τα φυσικά κρασιά σφραγισμένα με φελλό έναντι αύξησης αξίας 10% για κρασιά κλειστά με βιδωτό καπάκι τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα κρασιά που σφραγίστηκαν με φυσικό φελλό αυξήθηκαν σε τιμή από 7,05 £ κατά μέσο όρο το 2017 σε 9,13 £ το 2021. Αντίθετα, η μέση τιμή για μπουκάλια με βιδωτό καπάκι είναι 6,09 £, από 5,53 £ το 2017.

Ο João Rui Ferreira, Αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Φελλού (APCOR), δήλωσε: «Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τους καταναλωτές να κάνουν ανοδικές συναλλαγές, όχι μόνο όσον αφορά τις πωλήσεις αξίας κρασιού, αλλά παρατηρείται και ένα εγγενές ενδιαφέρον για την επιλογή κρασιών με σφραγισμένο φελλό ιδιαίτερα ανάμεσα στους millennials».

Ύστερα, συμπλήρωσε ότι: «Ως 100% ανανεώσιμο, 100% φυσικό και 100% ανακυκλώσιμο προϊόν, οι χρησιμοποιημένοι φελλοί κρασιού έχουν δει μια δεύτερη ζωή στα διαστημικά σκάφη, προεδρικά δώρα (συμπεριλαμβανομένου ενός γιακά για τον σκύλο του Μπαράκ Ομπάμα), και σε πολλά άλλα.

«Τα φυσικά δάση φελλού βελανιδιάς διαθέτουν επίσης κάποια από τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και βιώσιμη γεωργία της Ευρώπης, διατηρώντας έως και 14 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως. Είναι υπέροχο να βλέπεις τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου να ψηφίζουν με τα μετρητά στην τσέπη τους, καθώς οι πωλήσεις έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών».

Τα λευκά κρασιά με κλείσιμο από φελλό έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή σε σύγκριση με αυτά με βιδωτά καπάκια. Τα λευκά κρασιά που σφραγίζονται με φυσικό φελλό έχουν αυξηθεί στην τιμή ανά φιάλη κατά 36% το 2017 σε σύγκριση με τα λευκά κρασιά που κλείνουν με βιδωτό πώμα που σημείωσε αύξηση 13% το 2017.

Η διαφορά στα κόκκινα κρασιά είναι αύξηση 26% για τις φιάλες που χρησιμοποιούν φυσικό φελλό σε σύγκριση με την αύξηση της τιμής κατά 13% για τα εναλλακτικά κλεισίματα.

Τα νέα κρασιά του κόσμου που σφραγίζονται με φυσικό φελλό έχουν αυξηθεί στην αξία τους κατά 105% από το 2020, αποτελώντας το 19% όλων των φιαλών που σφραγίζονται με φυσικό φελλό. Η Αργεντινή οδηγεί αυτή την τάση αποτελώντας το 40% των νέων παγκόσμιων κρασιών με φελλό, ακολουθούμενη από την Αυστραλία με 24% και τη Νότια Αφρική με 16%. Τα κρασιά του παλιού κόσμου με φυσικό φελλό αποτελούν την κινητήρια δύναμη με μερίδιο αγοράς 81%.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.