Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διαλέγοντας τον φελλό ως την ύστατη οινολογική δράση

Πριν από την έναρξη των φετινών ΟΙΝΟΤΙΚΩΝ Ηρακλείου Κρήτης έλαβε χώρα παρουσίαση από την εταιρεία Αφοι Κοκκαλίδη – CORK HELLAS και τον Γαλλικό οίκο DIAM BOUCHAGE.

Η παρουσίαση έγινε από τον χημικό Dr Christophe Loisel, διευθυντή των Τμημάτων R&D και Οινολογικού της DIAM BOUCHAGE, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου τα μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρακολούθησαν την ανάπτυξη του θέματος “Διαλέγοντας τον φελλό : η ύστατη οινολογική δράση”.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής συγκεκριμένου πώματος φελλού DIAM για τον κάθε οίνο  και στη δυνατότητα της εταιρείας DIAM να παρέχει προϊόντα πωματισμού που υπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Τόνισε ότι η DIAM διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών πωμάτων, που δίνουν ξεχωριστά και διακριτά αποτελέσματα στους οίνους που εμφιαλώνουν.

Η διαπερατότητα και συνεπαγωγικά ο έλεγχος οξυγόνου – χρόνου είναι βασικές παράμετροι διαφοροποίησης και εξειδίκευσης των φελλών DIAM, όπως ανέλυσε εκτενώς ο κ. Loisel.

Επιπρόσθετα, παρουσίασε τα νέα προϊόντα  DIAM 10 και DIAM 30, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ερυθρούς οίνους, που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα,  ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα πολύ μακράς παλαίωσης.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στο οινολογικό τμήμα της DIAM BOUCHAGE το οποίο συστάθηκε το 2017, με σκοπό να μελετά τη σχέση ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες οίνων από όλο τον κόσμο, με τους φελλούς DIAM, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των προϊόντων της και στη δημιουργία νέων.

Σ’αυτή τη βάση μας ενημέρωσε για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη με πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Προέτρεψε, τέλος, τους οινοπαραγωγούς να δοκιμάζουν και να επιλέγουν μέσα από το πλήθος των προτεινόμενων φελλών DIAM, τους πιο ταιριαστούς για το κάθε κρασί τους.

Επιβεβαιώντας ότι τα πώματα φελλού DIAM μπορούν πλέον να θεωρούνται οινολογικά εργαλεία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...