Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γάλλοι αμπελουργοί αγοράζουν οινοποιεία από Ρώσο ολιγάρχη

Η οικογένεια του Dmitry Pumpyansky θα πουλήσει το Domaine Prieuré St.-Jean de Bébian στο Languedoc και το Domaine Ganevat στο Jura.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Στις 9 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο επιχειρηματία Dmitry Pumpyansky, 57 ετών, τη σύζυγό του, Galina, 56, και τον γιο τους Alexander, 34, ανοίγοντας το δρόμο στη γαλλική κυβέρνηση να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του ολιγάρχη, συμπεριλαμβανομένων των δύο γαλλικών οινοποιείων που κατέχει: το Domaine Prieuré St.-Jean de Bébian στο Languedoc και το Domaine Ganevat στο Jura. Ενώ, παράλληλα αυξήθηκε και η προοπτική των καταναλωτών να μποϊκοτάρουν τα κρασιά.

Ο Pumpyanksy, γεννημένος στην περιοχή Ural, έκανε την περιουσία του από ατσάλι. Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της PJSC Pipe Metallurgic Company, πρόεδρος του Group Sinara και ιδιοκτήτης-ιδρυτής του κατασκευαστή σωλήνων TMK. Ο γιος του Alexander, που ζει στη Γενεύη, επιβλέπει τα οικογενειακά οινοποιεία στη Γαλλία και εργάζεται στην αυτοκρατορία χάλυβα του πατέρα του.

Το 2008, η οικογένεια Pumpyansky αγόρασε το Domaine Prieuré St.-Jean de Bébian έκτασης 87 στρεμμάτων στο Languedoc. Έψαχναν για ένα οινοποιείο στο Μπορντό, αλλά ερωτεύτηκαν το Bébian. Επένδυσαν 4 εκατομμύρια ευρώ σε ένα κελάρι που τροφοδοτείται με βαρύτητα, προσπαθώντας να βελτιώσουν την ποιότητα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι Pumpyansky απέκτησαν το Domaine Ganevat από τα αδέρφια Jean-François και Anne Ganevat. “Αγόρασα το Domaine Ganevat επειδή μου άρεσε το έργο του Jean-François. Μοιραζόμασταν την επιθυμία να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο”, είπε ο Pumpyansky εκείνη την εποχή.

Ο διευθυντής του Bébian, Benoit Pontenier, έγινε πρόεδρος και των δύο κτημάτων. Ο Jean-François Ganevat, γνωστός στοργικά ως Fanfan, παρέμεινε ως οινοποιός. Έχει λατρεία για την καθαρόαιμη προσέγγισή του, δημιουργώντας πολλά cuvées στο μικροσκοπικό χωριουδάκι La Combe.

Η οικογένεια καλλιεργούσε κρασί από τον 17ο αιώνα, αλλά εμφανίστηκαν προβλήματα κληρονομικότητας. Ο Pumpyansky πρόσφερε μια λύση. «Δεν επιλέξαμε αυτόν τον άνθρωπο τυχαία», είπε ο Jean-François. «Είναι πραγματικός ενθουσιώδης».

Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τα πάντα.

Στις 24 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν την εισβολή τους, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Puttin κάλεσε τον Dmitry Pumpyansky, μαζί με άλλους 36 επιχειρηματίες, για να συζητήσουν τον αντίκτυπο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Το γεγονός ότι προσκλήθηκε να παραστεί σε αυτή τη συνάντηση δείχνει ότι o Pumpyansky είναι μέλος του στενότερου κύκλου του Vladimir Puttin και ότι υποστηρίζει ή εφαρμόζει πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», ανέφερε το Συμβούλιο της ΕΕ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του. Οι Ρώσοι αναλυτές διαφωνούν σχετικά με το πόσο κοντά είναι οι ολιγάρχες με τον Puttin, αλλά ο πλούτος τους εξαρτάται από την έγκριση της κυβέρνησής του. Τα έθνη που αντιτίθενται στον πόλεμο ελπίζουν ότι οι κυρώσεις που στοχεύουν τους ολιγάρχες μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές πολιτικής.

Έτσι στις 4 Μαρτίου, ο Alexander Pumpyansky είχε λάβει μέτρα για να πουλήσει τις μετοχές της οικογένειας στα οινοποιεία σε έναν ανώνυμο αγοραστή πριν οι κυρώσεις πλήξουν τις 9 Μαρτίου.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μία ευρεία γκάμα καλλιεργητικών εχθρών έχει να αντιμετωπίσει ο αμπελοκαλλιεργητής κατά τα στάδια διόγκωσης των οφθαλμών και εμφάνισης των πρώτων φύλλων, σύμφωνα με τα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.