Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η τεχνολογία UV-C ενισχύει τον Βρετανικό αμπελώνα

Ο αμπελώνας Veenow του Lincolnshire γίνεται ο πρώτος στο Ηνωμένο Βασίλειο που εφαρμόζει την τεχνολογία UV Boosting, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της υγείας της αμπέλου.

Ο αμπελώνας Veenow Vineyard έκανε ένα μεγάλο βήμα στη βρετανική αμπελουργία, καθώς έγινε ο πρώτος αμπελώνας στο Ηνωμένο Βασίλειο που εφάρμοσε την τεχνολογία UV Boosting. Το σύστημα, το οποίο εφαρμόζει φως UV-C στα αμπέλια, στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των φυτών έναντι μυκητολογικών ασθενειών, όπως ο αλευρώδης και ο περονόσπορος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στον μετριασμό των ζημιών από τον παγετό.

Σύμφωνα με τη Veenow, οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η τεχνολογία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παγετού έως και 50% όταν εφαρμόζεται εντός 48 ωρών από ένα γεγονός παγετού. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ανάγκη για χημικούς ψεκασμούς έως και 60%, με μόλις τρεις έως τέσσερις εφαρμογές ανά εποχή. Ο αμπελώνας αναμένει επίσης μείωση της εμφάνισης ασθενειών κατά 40% κατά μέσο όρο και αύξηση της ζωηρότητας των αμπελιών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της απόδοσης κατά 13%.

Ο Robert Greenow από τον αμπελώνα Veenow εξήγησε την απόφαση για την υιοθέτηση του νέου συστήματος: «Αποφασίσαμε να επιλέξουμε την UV Boosting λόγω της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας, της στιβαρής ποιότητας κατασκευής και της τεχνικής ικανότητας της ομάδας, γεγονός που την κατέστησε μια εξαιρετική συνεργασία».

Παράλληλα, ο αμπελώνας σκοπεύει να πραγματοποιήσει τέσσερις έως πέντε εφαρμογές καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, στοχεύοντας σε βασικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως Pinot Noir, Bacchus, Chardonnay, Meunier και Cabernet Noir. Η συνιδιοκτήτρια Katie Greenow τόνισε τη δέσμευση του κτήματος για βιώσιμη αμπελουργία: «Αποφασίσαμε να είμαστε οι πρώτοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το πάθος μας είναι η βιωσιμότητα, διατηρώντας παράλληλα ποιοτικά καθαρά σταφύλια για τον τρύγο».

Η ίδια συνέχισε: «Ο συνδυασμός αυτής της τεχνολογίας με την εφαρμογή χωνεμένου υπολείμματος και την εξειδικευμένη καλλιέργεια κάλυψης ελπίζουμε ότι δίνει το παράδειγμα ότι οι αμπελώνες μονοκαλλιέργειας και μαζικής παραγωγής είναι διαφορετικοί από εμάς εδώ».

 Μια αυξανόμενη αποστολή

Εν κατακλείδι, η UV Boosting, η γαλλική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία, έχει ήδη διαπιστώσει την υιοθέτηση της σε αμπελώνες σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος Baptiste Rouesné εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του συστήματος από τη Veenow, δηλώνοντας «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι στην UV Boosting που θα έχουμε μια πρώτη μονάδα που θα λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025. Είδαμε τους βρετανικούς αμπελώνες να αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε πολλές περισσότερες μονάδες τα επόμενα χρόνια».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι εισαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν σημαντικές διακυμάνσεις από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία της S&P...

REPORTS

Τα ισπανικά οινοποιεία και οι παραγωγοί τροφίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την τελευταία απειλή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η...

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Στη σειρά Micro Batch, κάθε οίνος είναι ένα πείραμα - με μια γηγενή ποικιλία, έναν άγνωστο τόπο ή μια νέα προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».