Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυτά είναι πέντε από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού στον κόσμο

Με την αξία του εκλεκτού κρασιού να εκτινάσσεται στα ύψη και να αποτελεί πλέον επένδυση πολυτελείας. Έτσι, εδώ είναι μερικά από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού στον κόσμο, με την τιμή που πουλήθηκαν.

  1. The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon, 6 λίτρων: 1 εκατ. δολάρια

Τον Νοέμβριο του 2021, ένα μπουκάλι έξι λίτρων The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa, όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard. Ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια, σε φιλανθρωπική δημοπρασία, ένα μπουκάλι 750 ml θα κοστίσει πιο ταπεινά 185 δολάρια. Ωστόσο, μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019 κατασκευάστηκαν ποτέ, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε στα χέρια σας.

  1. 1945 Domaine de la Romanée-Conti, Romanée-Conti Grand Cru: 558.000 δολάρια

Ένας Ασιάτης συλλέκτης πλήρωσε το πριγκιπικό ποσό των 558.000 δολαρίων ΗΠΑ σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για αυτό το Domaine de la Romanée-Conti, Romanée-Conti Grand Cru του 1945 το 2018. Στη διαδικασία, σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης τιμής που καταβλήθηκε για ένα κανονικού μεγέθους μπουκάλι Βουργουνδίας και ως τότε το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί στον κόσμο. Παρήχθησαν μόνο 600 μπουκάλια του προκλητικού vintage του 1945.

  1. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992: 500.000 δολάρια

Ένα από τα αυθεντικά «cult κρασιά» της Καλιφόρνια, ο αμπελώνας του Screaming Eagle’s 100% Cabernet Sauvignon είναι πολύ βραβευμένος. Τόσο πολύ που ένα μπουκάλι Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992 κέρδισε ένα αξιοσημείωτο ποσό των 500.000 δολαρίων ΗΠΑ σε φιλανθρωπική δημοπρασία, δίνοντάς του την τρίτη θέση στη λίστα μας.

Μόνο 500 περιπτώσεις Screaming Eagle παράγονται κάθε χρόνο, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα περιζήτητα και σπάνια.

  1. 1945 Château Mouton-Rothschild: 310.700 δολάρια

Ο διάσημος αμπελώνας του Μπορντό είναι σίγουρα συνώνυμος της ποιότητας, αλλά ισχυρίζεται επίσης ότι έχει ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού που πουλήθηκε ποτέ στο όνομά του. Αυτό το κόκκινο κρασί Bordeaux Blend, που αποτελεί και ιδιαίτερο σπάνιο vintage του 1945, αλλά το 1997 κάποιος πλήρωσε ένα τεράστιο ποσό 310.700 $ για ένα μπουκάλι.

  1. 1947 Château Cheval Blanc: 304.375 δολάρια

Συχνά χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα, το Château Cheval Blanc του 1947 είναι κάτι το απαράμιλλο όταν πρόκειται για εκλεκτό Μπορντό. Ένα εντυπωσιακό κρασί από το St-Emilion, η σοδειά του 1947 είναι πάντα βέβαιο ότι θα έχει υψηλή τιμή αγοράς, αλλά σε μια δημοπρασία του Christie’s το 2010, ένας πλειοδότης πλήρωσε 304.375 δολάρια για ένα μπουκάλι.

Το κρασί είναι 50% Cabernet Franc, 50% Merlot και προέρχεται από έναν εξαιρετικά ζεστό τρύγο που παρέδωσε σταφύλια με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το κρασί που προκύπτει είναι υψηλό σε αλκοόλ, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα της ίδιας εποχής, σε 14,4% ABV. Είναι ένα αληθινό εφάπαξ, κάτι που ο σημερινός διευθυντής της Cheval Blanc, Pierre Lurton, περιέγραψε ως «ένα ατύχημα της φύσης».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...