Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυστραλοί οινοποιοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με κινέζους παραγωγούς κρασιού

Αυστραλοί παραγωγοί οίνου προσεγγίζουν τα κινεζικά οινοποιεία για να βρουν τρόπους για να επιλύσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από τους αντιντάμπινγκ δασμούς, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μεταξύ τους συνεργασία.

του Ζήση Πανάγου

Οι Αυστραλοί οινοποιοί έχουν αρχίσει να επισκέπτονται κινεζικές περιοχές κρασιού όπως το Qinghai και το Ningxia για να πραγματοποιήσουν μελέτη πεδίου και να συζητήσουν πιθανή συνεργασία, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των αυστραλιανών κολοσσών κρασιού Treasury Wine Estates και Accolade Wines πραγματοποίησαν πρόσφατα ταξίδια στους αμπελώνες που περιβάλλουν το βουνό Helan στη Ningxia που βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα.

Φημολογείται ότι οι Αυστραλοί παραγωγοί αναζητούν έναν τρόπο για να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό, καθώς οι δασμοί ισχύουν για αυστραλιανά μπουκάλια που εξάγονται από την Αυστραλία και όχι για κρασί με σήμα Αυστραλίας που παράγεται στην Κίνα ή αλλού. Υπάρχουν επίσης φήμες για πιθανές επενδύσεις από αυστραλιανές εταιρείες κρασιού σε κινεζικά οινοποιεία.

Σύμφωνα με την The Herald, οι Κινέζοι παραγωγοί χαιρετίζουν την ιδέα της συνεργασίας με τις αυστραλιανές εταιρείες κρασιού και φαίνεται ότι «έστρωσαν το χαλί καλωσορίσματος».

Ο Peter Dixon, διευθύνων σύμβουλος της Accolade Wines Asia ανέφερε σε μία πρόσφατη δήλωση του, ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει από καιρό εμπορικές σχέσεις στην Κίνα.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διερεύνηση ευκαιριών για ανάπτυξη της επιχείρησης Accolade Wines σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη επένδυση σε οινοποιείο στην Κίνα», δήλωσε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...