Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης με σεβασμό στις τοπικές ποικιλίες το οινοποιείο Γαβαλά

Το οικογενειακό οινοποιείο Γαβαλά, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι. Σκοπός της οικογένειας είναι να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους της Σαντορίνης.

Ο οινοποιός τέταρτης γενιάς είναι ο Γιώργος Γαβαλάς και η 5η γενιά είναι ο γιος του, Βαγγέλης.

Με σεβασµό στις τοπικές ποικιλίες, το οινοποιείο εστιάζει σε περιορισµένης ποσότητας παραγωγή ενώ οινοποιεί την πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα, το Ασύρτικο, καθώς και Αηδάνι, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο. Προκειµένου να αναδείξει τον πλούτο της γης, είναι το µόνο οινοποιείο στη Σαντορίνη που χρησιµοποιεί τις γηγενείς σπάνιες ποικιλίες Κατσανό και Βουδόµατο. Συνολικά η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 – 100.000 φιάλες και διανέµεται στην Ελλάδα καθώς και σε αγορές του εξωτερικού όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερµανία, το Βέλγιο, το Ηνωµένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Κύπρος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Σηµειώνεται ότι οι ετικέτες του Οινοποιείου Γαβαλά έχουν αποσπάσει διακρίσεις στους µεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισµούς  σε όλο τον κόσµο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...