Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αποστάγματα από σταφύλια που «έβαψε» η φωτιά

Δύο παράλληλα πειράματα τρέχουν στην Αυστραλία, στόχος των οποίων είναι η παραγωγή αποσταγμάτων με σταφύλια που βρέθηκαν πολύ κοντά στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τον περασμένο χρόνο.

Το αποσταγματοποιείο Archie Rose αγόρασε 50 τόνους σταφύλι από την κοιλάδα Hunter και θέλει να δει αν η παραγωγή αυτή θα οδηγήσει σε ένα απόσταγμα με έντονο χαρακτήρα καπνιστού ή αν τελικά θα μετρήσει ακόμα μια παράπλευρη απώλεια από την πυρκαγιά. Παράλληλα το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας τρέχει έρευνα για να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο τα βαμμένα από τον καπνό σταφύλια θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε πανάκριβα τζιν και μπράντι με επίσης καπνιστό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό, το οινοποιείο Simon Tolley διέθεσε ολόκληρη την παραγωγή του στους ερευνητές, οι οποίοι με την σειρά τους αναζητούν έναν τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων σε αμπελουργούς από τέτοιες καταστροφές που θεωρείται δεδομένο πως θα ενταθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τα πορίσματα αναμένονται αρχές του 2022. Τα βαμμένα από τον καπνό σταφύλια δεν συγκρίνονται με τις εικόνες καταστροφής του παγκόσμιου αμπελώνα που γίνονται viral σχεδόν κάθε χρόνο, ωστόσο και αυτά διαμορφώνουν το ετήσιο εισόδημα εκατοντάδων παραγωγών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με τη διάγνωση και τις αρχικές θεραπείες που προβλέπονται για να βοηθήσουν τη βιομηχανία κρασιού να ξεπεράσει την κρίση της ήδη έτοιμες, οι ευρωβουλευτές...

REPORTS

Η οινοβιομηχανία του Λος Άντζελες παλεύει με τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που σάρωσαν την περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας «Μικρά Οινοποιεία Μεγάλα Κρασιά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση “ΒορΟινά”, με τα εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει και πάλι στο ετήσιο ραντεβού της με το...