Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανοιχτές Πόρτες 27-28 Μαΐου στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Στις 27 και 28 Μαΐου, τα επισκέψιμα οινοποιεία στους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν την Άνοιξη και μαζί, τον νέο κύκλο ζωής στο αμπέλι, που έχει ξεκινήσει με την άνθιση, για να καταλήξει από τον Αύγουστο και μετά, στον τρύγο.

Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προσκαλούν τις φίλες και του φίλους του κρασιού στα οινοποιεία τους προκειμένου να γιορτάσουν μαζί τους, το σαββατοκύριακο 27 και 28/5, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι δωρεάν!

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας των θαυμάσιων κρασιών μας, κυρίως όμως να τα γευτούν και να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα που αρκετά οινοποιεία διοργανώνουν για το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, στις οκτώ οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» θα έχουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ τα οινοποιεία:

Στη Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου

– Zoinos Winery στη Ζίτσα

– Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Στη Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών

– Αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό

– Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό

– Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς

– Κτήμα Πάντου στην Υδρούσα Φλώρινας

– Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιον

Στη Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας

– Μπουτάρη στη Στενήμαχο

– Κτήμα Φουντή στη Νέα Στράντζα

– Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι

– Αργατία στο Ροδοχώρι

– Βαένι Νάουσα στην Επισκοπή

Στη Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας

– Κτήμα Ζην Ηδέως στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα

– Μικρό Κτήμα Τίτου στη θέση Δύο Ποτάμια στην Παιονία

Στη Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης

– Οινοποιείο Κεχρής στο Καλοχώρι

– Κτήμα Φλόριαν στον Τρίλοφο

– Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή

Στη Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

– Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία

– Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα

Στη Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

– Κτήμα βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

– Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας

– Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας

– Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας

– Oenops στην Προσοτσάνη Δράμας

– Το Κτήμα τ’ Αποστόλη στην Άμπελοι Σερρών

 

Σε αρκετά οινοποιεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ειδικές γευστικές δοκιμές, ενώ το κοινό θα μπορεί να μοιραστεί φωτογραφικό υλικό που θα ξεχωρίσει, απαθανατίζοντας όμορφες οινοτουριστικές στιγμές, στον διαγωνισμό φωτογραφίας που θα ανακοινωθεί και θα εξελίσσεται το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες, τις εκδηλώσεις των οινοποιείων, τις οδηγίες για τον διαγωνισμό φωτογραφίας και πολλά ακόμη, παρακαλούμε το κοινό να επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.winemakersofnorgreece.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook, όπου θα ανανεώνονται συνεχώς.

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

REPORTS

Πρωτοστατεί στις Άδειες Φύτευσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022, η οποία έρχεται πρώτη και ως προς την υφιστάμενη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μονεμβασιά παρουσιάζει και γιορτάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της. Από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος...

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο των κρασιών, έχει εμφανιστεί μια σαγηνευτική τάση, που σαγηνεύει τους ουρανίσκους και εκπλήσσει τους λάτρεις του κρασιού. Τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά...