Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ανακαλύψτε την γεύση του αύριο» στην ProWein που έρχεται τον Μάρτιο

Σε κλίμα ανανέωσης βρίσκεται η έκθεση ProWein , εν όψει της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Μαρτίου του 2025, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την σημαντικότερη στην ιστορία του θεσμού, με την συμμετοχή περισσότερων από 60 χωρών από όλο τον κόσμο.

Υπό το μήνυμα «Ανακαλύψτε την Γεύση του Αύριο», η ProWein θα προχωρήσει σε ανακατανομή των χωρών εντός των 11 αιθουσών που διαθέτει, και θα αναλύσει τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την βιομηχανία του οίνου. Παράλληλα, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρξουν και διαλέξεις με μερικούς από τους κορυφαίους οινολόγους του χώρου.

Πως θα διαμορφωθεί η έκθεση ProWein για το 2025

Αναφορικά με την ανακατανομή των χωρών που θα πραγματοποιήσει η ProWein για την διοργάνωση του 2025, η Ελλάδα θα μετακινηθεί και θα βρίσκεται πλέον στην αίθουσα 17 μαζί με την Αυστρία.

Η Γερμανία θα βρίσκεται στις αίθουσες 1 και 4, με εκπροσώπηση από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον όμιλο κρασιού VDP, τον χώρο γευσιγνωσίας Mundus Vindi και ένα γαστρονομικό σαλόνι. Στις αίθουσες αυτές θα φιλοξενηθούν ακόμα μια μεγάλη ζώνη αφιερωμένη στα οργανικά κρασιά, όπου θα φιλοξενούνται ενώσεις παραγωγών με προτάσεις βιωσιμότητας, ενώ ο χώρος που ήταν αφιερωμένος στα μη αλκοολούχα κρασιά και τους οίνους με χαμηλή περιεκτικότητα θα διπλασιαστεί. Τέλος στην αίθουσα 4 θα υπάρξει και μια ειδική έκθεση αφιερωμένη στον σχεδιασμό των φιαλών.

 

Η Ιταλία, μια από τις σημαντικότερες «παίκτριες» της παγκόσμιας βιομηχανίας κρασιού θα βρίσκεται στις αίθουσες 15 και 16, εκπροσωπούμενη από πλήθος μικρών, αλλά και κορυφαίων εταιρειών, εκπροσωπώντας και τις 20 οινοπαραγωγικές περιοχές της γειτονικής χώρας. Στην ProWein θα βρίσκεται και το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου (ΙΤΑ/ICE), που θα ετοιμάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που θα εμπεριέχει εξειδικευμένες διαλέξεις και ευκαιρίες γευσιγνωσίας.

Στην αίθουσα 10 τοποθετήθηκε η Γαλλία, η οποία θα παρουσιάσει ένα lounge για σαμπάνιες, μια δοκιμή των κρασιών του οργανισμού Union des Grands Crus de Bordeaux και το Γαλλικό Forum από την Business France. Στον χώρο θα βρίσκονται κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως η Castel Freres, η  Abel Bichot, η Boisset και η Gerard Bertrand, αλλά και σημαντικοί οίκοι σαμπάνιας συμπεριλαμβανομένου των Nicolas Feuillatte, Champagne Pannier, Laurent Lequart, Champagne Lallier και Champagne Mailly.

Η ανερχόμενη δύναμη του κρασιού Ισπανία θα εκπροσωπηθεί από κορυφαίους παραγωγούς όπως ο Miguel Torres, το οινοποιείο Codorniu, η εταιρεία Marques de Caceres, τον κρατικό οργανισμό ICEX και εκπροσώπους της περιοχής La Rioja.

Τέλος στην αίθουσα 12 θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι του «νέου κόσμου» του κρασιού, όπου θα εκθέσουν τα κρασιά τους οι ΗΠΑ, η Χιλή, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Κορέα και η Κίνα, ενώ στην αίθουσα 9 θα βρίσκονται 15 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Με πληροφορίες από the drinks business

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, Joe Tsai, φαίνεται να είναι μέρος μιας ομάδας επενδυτών που προχώρησαν σε αγορά αμπελώνων στην...

REPORTS

Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυμώνουν σε μικρές δεξαμενές και ωριμάζουν με τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay...

REPORTS

Την ανάγκη της μεταστροφής της βιομηχανίας κρασιού σε ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής και των τάσεων της αγοράς τόνισε ο διευθυντής...

REPORTS

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο βρέθηκε ο τρύγος στην Σαντορίνη, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Κτήματος Σιγάλα, Στέλλιο Μπουτάρη να χαρακτηρίζει την φετινή παραγωγή ως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...