Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έως 5 Ιουλίου για συμμετοχή στο Japan Wine Challenge 2024

Μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Japan Wine Challenge.

Πρόκειται για τον παλαιότερο και σημαντικότερο διαγωνισμό οίνου της Ασίας, ο οποίος διεξάγεται στην περιοχή Χιγκάσι Νιχονμπάσι του Τόκιο, με φημισμένη σταθερή κριτική επιτροπή, η οποία όμως είναι ανοικτή σε νέες εισόδους και δυναμικούς μετασχηματισμούς της κάθε χρόνο και όσο ο θεσμός εξελίσσεται. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει, με προθεσμία που ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα με τη δημοφιλή διοργάνωση οίνου, διεξάγονται και τα Fuji Cider Challenge και Japan Spirits Competition.

Στην 27η χρονιά του, ο Japan Wine Challenge συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των κρασιών από τους οινόφιλους, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων ποιοτικών κρασιών σε αυτήν την πολύ απαιτητική αγορά.  Οι εξαγωγείς, οι εισαγωγείς και το εμπόριο μπορούν να εκτιμήσουν και να εκτιμήσουν τις σφραγίδες των μεταλλίων του Japan Wine Challenge που επιβεβαιώνουν πραγματικά ότι το κρασί που τα μεταφέρει έχει κριθεί ως η κατάλληλη επιλογή για τους Ιάπωνες καταναλωτές.

Πέρυσι, ο 26ος Japan Wine Challenge 2023 πραγματοποιήθηκε στο Daiichi Hotel Rhogoku από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 1.200 κρασιά από όλο τον κόσμο. Αυτά κρίθηκαν από μια επιτροπή περισσότερων από 30 κορυφαίων επαγγελματιών κρασιού από την Ιαπωνία και διεθνώς. Συνολικά 15 κρασιά έλαβαν το πολυπόθητο βραβείο Trophy, 21 Platinum Gold μετάλλια και 73 κρασιά έλαβαν χρυσά μετάλλια, 212 έλαβαν αργυρά μετάλλια και 435 έλαβαν χάλκινα μετάλλια. Εκτός από την αναγνώριση της απόλυτης ποιότητας, πραγματοποιήθηκαν ειδικά βραβεία Trophy για το καλύτερο κρασί, το καλύτερο κρασί Discovery και το καλύτερο κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Εκτός από τα βραβεία που κέρδισαν μεμονωμένα κρασιά, υπήρξαν και οι κατηγορίες όπως:

Βραβείο JWC για το Νο. 1 Κρασί Καλύτερης Αξίας: Απονέμεται σε κρασιά που έχουν φτάσει το Πρότυπο Καλύτερης Αξίας σε κάθε κατηγορία τιμών: Κρασιά έως 1.000 γιεν, Κρασιά από 1.000 γιεν έως 1.999 γιεν, Κρασιά από 2.000 γιέν έως 2.999 γιεν, Κρασιά από 3.000 γιεν έως 4,999 γιεν και κρασιά 05 γιεν άνω .

Βραβείο Japan Wine Challenge: Αυτά τα βραβεία είναι για τα καλύτερα κρασιά συγκεκριμένων χωρών. Για να έχει βραβείο μια χώρα, τα καλύτερα κρασιά πρέπει να έχουν λάβει Ασημένιο Μετάλλιο ή καλύτερο.

Βραβείο Riedel Japan Wine Challenge: για τον καλύτερο εισαγωγέα κρασιού

Απονέμεται στον Εισαγωγέα του οποίου τα κρασιά έχουν λάβει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Βραβείο Καλύτερης Ανακάλυψης: Απονέμεται στο κρασί που δεν εκπροσωπείται επί του παρόντος στην Ιαπωνία, το οποίο κατά τη γνώμη των κριτών έχει τις καλύτερες δυνατότητες στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς προσκαλεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το οινόφιλο κοινό που βρίσκεται στο νησί να δοκιμάσει τα ροζέ των οινοποιών μελών του...

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...