Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνοιγμα σε οινοτουρισμό και ενίσχυση οινικού brand για τον ΕΟΣ Σάμου

Το στίγμα των τελευταίων αναπτυξιακών κινήσεων του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η περαιτέρω έμφαση στο κομμάτι της επισκεψιμότητας καθώς και η ενίσχυση της οινικής φήμης του νησιού στις διεθνείς αγορές, μετέφεραν στη γενική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο επικεφαλής του σχήματος, Γιάννης Σκούτας και ο υπεύθυνος παραγωγής, Θεόδωρος Χαρμπής.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου οι δύο άντρες συνάντησαν την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος ενημέρωσε την ΓΓ  για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου, ενός από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς, που το Οινοποιείο του  συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Οινοποιείων της Χώρας μας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει διαμορφώσει ο COVID-19, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ συνεχώς βελτιώνονται. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικά ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην εγχώρια και ιδίως στη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές προς τη Γαλλία.

Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται.

Παράλληλα, συζητήθηκαν από κοινού με  τα μέλη του Συνεταιρισμού οι βασικοί άξονες της δράσης του, που είναι η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή.

Η κυρία Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στα στελέχη και στους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα συνδράμει  στην κάθε τους προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...