Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To Gentle Beast πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της γιαγιάς Στέλλας

Η ιδέα του GENTLE BEAST πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της  γιαγιάς Στέλλας, που συνήθιζε να καμαρώνει για τις πρωτότυπες συνταγές της. Ανάμεσά τους ήταν και ένας απόσταγμα με αγριοφράουλες. Έβαζε αγριοφράουλες αντί για ζάχαρη, όπως έλεγε, και επειδή έδιναν στο ποτό της ένα άρωμα καραμελωμένων φρούτων, και πάντα ήθελες να πιείς ένα ποτήρι παραπάνω.

Πολύ αργότερα το σπιτικό ποτό των παιδικών μας χρόνων θα ονομαζόταν GENTLE BEAST. Γιατί GENTLE BEAST; Γιατί παρά την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ (BEAST), παραμένει μαλακό (GENTLE).

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βαρελιού με νότες φράουλας και αγριοκέρασου. Το ισορροπημένο αρωματικό μπουκέτα ανοίγει πληθωρικά στο στόμα χαρίζοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η μακριά διάρκεια επίγευσης παρατείνει τη γευστική μας απόλαυση, δίνοντας αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους με νότες πιπεριού.

Πίνεται σκέτο σαν Brandy σε χαμηλό ποτήρι, ή παγωμένο σε ψηλό ποτήρι, με 1 φέτα lime και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ.

Το Gentle beast  αποτελεί το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα με φράουλες. Οι φράουλες τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το απόσταγμα στο βαρέλι, χαρίζοντάς του ένα ώριμο κα πλούσιο αρωματικό αποτέλεσμα. Είναι το δεύτερο προιόν σε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων του Lost Lake Distillery, πρώτων στην κατηγορία του, γι’ αυτό και το 02 στην ετικέτα. Είναι cask-strength απόσταγμα, εμφιαλώθηκε ακριβώς όπως βγήκε από το βαρέλι, χωρίς προσθήκη νερού, και χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα οι νότες και τα αρώματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πιο αντιληπτά και γευστικά.

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.