Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Mε άρωμα Χριστουγέννων και αίγλη πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Αφρός & Νέκταρ»

Μια λαμπερή διοργάνωση γευστικής δομικής αφρώδων και γλυκών οίνους διεξάχθηκε λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν εμφιαλώσεις του εγχώριου και διεθνή αμπελώνα.

Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό περιμέναν στο πλαίσιο τη «Αφρός & Νέκταρ» τους οινόφιλους να τα γευθούν, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις πλαισίωσαν το event.
Ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών έφεραν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο.
Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά γλυκά ελληνικά κρασιά όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας. Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα από φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Port, Tokaji, Madeira και Sauternes.
Διαθέσιμα ήταν επίσης προς γευστική δοκιμή ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά που πρόσφατα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, παρουσία του προέδρου του διαγωνισμού Baudouin Havaux, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ελληνικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.