Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Linovatis, νέο wine bistrot στην πιο όμορφη γωνία της Κηφισιάς

Στόχος αυτού του νέου μαγαζιού είναι ο κόσμος να έρθει κοντά με το κρασί, να το απολαύσει σε συνδυασμό με ένα ωραίο πιάτο φαγητό και έπειτα να φύγει χαρούμενος και ευδιάθετος.

Η φιλοσοφία του μαγαζιού απέχει από τον ελιτισμό του κρασιού, καθώς και από τους βασικούς κανόνες και τους περιορισμούς, πάντα γύρω από το κρασί, για αυτό και το Linovatis βρίσκεται σε ένα σημείο μακριά από την μεγάλη οχλοβοή του κέντρου, προκειμένου να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο του μαγαζιού.

Έπειτα, το Linovatis διαθέτει μία τεράστια γκάμα με σαμπάνιες και αφρώδη κρασιά. Στην λίστα του μαγαζιού θα βρει κανείς σαμπάνιες, μάλιστα αρκετές Grand Cru και Premier Cru, Cremant, αλλά και Cava, Prosecco κι ελληνικά αφρώδη. Επίσης υπάρχουν πολλά πιο ήσυχα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, καθώς και κρασιά, που προέρχονται από αμπελώνες βιολογικής ή βιοδυναμικής γεωργίας κι έχουν δεχτεί τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση.

Το κρασί δεν είναι ένα βιομηχανικό προϊόν κι ότι παραγωγοί και καταναλωτές έχουν μεγάλη ευθύνη για το περιβάλλον. Με το ίδιο κριτήριο επιλέγονται και οι πρώτες ύλες για τα πιάτα. Το μενού βασίζεται πολύ σε όστρακα, θαλασσινά και ψάρια και διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

 

Το Linovatis διαθέτει την νοοτροπία ενός Wine bistrot κι όχι ενός εστιατορίου, με λίγα πιάτα, επιλεγμένα ώστε να συνδυάζονται σωστά με τα κρασιά και να εντείνουν την απόλαυσή τους…

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.