Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

H οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero θα στηριχθεί με 3,6 εκατ. ευρώ

«Αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση με την ιδέα να τοποθετήσουμε τη διαδρομή του κρασιού Ribera del Duero ως κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα», αναφέρει ο πρόεδρος της περιοχής Miguel Ángel Gayubo.

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero της Ισπανίας πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του τοπικού της τουριστικού έργου Wine Route. Τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν μέρος μιας ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλτράρεται μέσω της ισπανικής κυβέρνησης σε τοπικές τουριστικές πρωτοβουλίες, θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της βιωσιμότητας και για την περαιτέρω «ψηφιοποίηση» της εμπειρίας των επισκεπτών στην περιοχή.

Ο Miguel Ángel Gayubo, πρόεδρος της Ribera del Duero Wine Route, είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Diario de Castilla y Leónhe ότι είναι «ενθουσιασμένος» για την «άνευ προηγουμένου ευκαιρία» για την περιοχή.

«Αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση με την ιδέα να τοποθετήσουμε τη διαδρομή του κρασιού Ribera del Duero ως κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα», είπε.

Σύμφωνα με το El Diario de Castilla y León, η περιοχή θα λάβει επιπλέον 1,8 εκατομμύρια ευρώ από ένα περιφερειακό ταμείο στη Σόρια για τη χρηματοδότηση του έργου «Puro Duero, Tierra de Frontera», με στόχο την προώθηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

πηγή: inspain.news

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.