Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη Διεθνή Prowein Γερμανίας

Για μια ακόμη φορά τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, στην παγκοσμίου εμβέλειας  έκθεση Prowein, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των οινολατρών μα και σημαντικών αντιπροσώπων του οινικού χώρου. 

Οι νέες κυκλοφορίες του ΕΟΣ Σάμου, αποτέλεσμα της εκλεκτής ποιότητας μοσχάτου σταφυλιού που παράγουν οι αμπελοκαλλιεργητές-μέλη του Συνεταιρισμού και η σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη οινοποίηση και εμφιάλωση, κατέδειξαν το δυναμισμό του σαμιακού terroir και την υψηλή ποιότητα του Μοσχάτου Σάμου.

Οι γνωστές ετικέτες της γκάμας του Συνεταιρισμού κρατούν σταθερά την καταξιωμένη τους πορεία στην απαιτητική αγορά της Γερμανίας και των γειτονικών χωρών.

Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού στην έκθεση Prowein, η Οινολόγος Ευαγγελία Αργυρού και ο Εμπορικός Διευθυντής Τίτος Φραντζής, πραγματοποίησαν εκτός των άλλων και μια σειρά επαφών εδραίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών με τους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου.

Η Prowein θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί. Σε αυτήν συγκεντρώθηκαν και φέτος όλοι εκπρόσωποι του ευρωπαικού οινικού εμπορίου, ενώ σημείωσε επίπεδα συμμετοχής που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη.

Για το Συνεταιρισμό της Σάμου και τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων που κάνουν τη διακίνηση των οίνων, η συγκεκριμένη έκθεση έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς η Γερμανία είναι μια από τις χώρες όπου σημειώνεται αύξηση  εξαγωγών σαμιακών κρασιών.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.